20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C
  • İzmir15°C
  • Antalya19°C

HDP'NİN "6-8 EKİM SALDIRILARI" İLE "15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ" KARŞILAŞTIRMASINA TEPKİ

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HDP'li Meral Danış Beştaş’ın 6-8 Ekim saldırıları için ‘15 Temmuz’da Erdoğan'ın yaptığı çağrı neyse HDP’nin yaptığı çağrı da odur.’ sözlerine, "Bu hastalıklı bir zihniyettir" ifadeleriyle tepki gösterdi.

HDP'nin "6-8 Ekim saldırıları" ile "15 Temmuz darbe girişimi" karşılaştırmasına tepki

23 Ekim 2020 Cuma 18:11

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Çalık, Battalgazi ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde HDP'li Meral Danış Beştaş’ın 6-8 Ekim saldırıları için ‘15 Temmuz’da Erdoğan'ın yaptığı çağrı neyse HDP’nin yaptığı çağrı da odur.’ sözlerini değerlendirdi.

Çalık, "Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelere hakaret eden, teröristlerin tabutunu taşımaktan, evlerinde bulunmaktan, kaçmalarına yardımcı olmaktan çekinmeyen, sadece PKK'lı teröristlere destekle yetinmeyerek FETÖ, DHKP-C gibi diğer terör örgütü üyelerine de desteklerini esirgemeyen HDP’li vekillerdir. Şimdi yine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş çıkmış Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz darbe gecesi, "Milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum' sözleriyle HDP yönetiminin Kobani gerekçesiyle halkı sokağa protesto gösterileri düzenlemeye çağırmasını aynı görecek kadar hastalıklı bir zihniyettir. Terörle arasına mesafe koyamayanların vicdana ve ahlaka sığmayan bu sözleri asla kabul edilemez." dedi.

Türkiye son 40 yılını PKK/KCK/PYD/YPG’nin insanlık dışı saldırılarına karşı mücadele ederek geçirdiğini söyleyen Çalık, "15 Temmuz’da vatan aşkı ile yanan bu aziz millet canı pahasına meydanlara inmiş, kimi tankın altına yatmış, kimi kurşunlara göğsünü siper etmiştir. İman ve vatan aşkıyla tanka, silaha karşı duran ölümden bir an olsun korkmayan millet işte bu millettir. Devletin gücü, milletin birlik ve beraberliği sayesinde hain yapı emeline ulaşamamıştır. Bu millet, şanlı tarihimiz boyunca her daim ‘söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ anlayışı ile tüm farklılıklarını bir kenara bırakıp vatanı ve milleti için çekinmeden canını feda eden bir millettir. Bu nedenle hiçbir örgüt bu aziz milletimizin sayesinde amacına ulaşamamış ve asla ulaşamayacaktır."

HDP'nin 6-8 Ekim 2014 saldırıları  için yaptığı çağrı sonucunda Kurban Bayramı'nda yardım dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş'in de aralarında bulunduğu 37 vatandaş, PKK'lıların saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini, bir çok kuruma hasar verildiğini hatırlatan Çalık, "Eli kanlı örgütlere ve kim olursa olsun destekçilerine fırsat verilmeyecektir." diye belirtti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.