24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya22°C

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANI ŞAHİN'DEN 'OTOBÜS SAYI VE SEFERLERİNİ ARTIRIN' ÇAĞRISI

Belediye otobüs sayıları ve seferlerinin yetersiz olmasının halkı mağdur ettiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, belediyeye çağrıda bulunarak otobüs sayı ve seferlerinin artırılmasını istedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 'otobüs sayı ve seferlerini artırın' çağrısı

16 Kasım 2022 Çarşamba 11:17

İlde belediye otobüslerinin taşıma konusunda yetersiz kalmasının halkta ciddi mağduriyetler yaşattığını belirten İl Başkanı Şahin, otobüs sayı ve seferlerinin azlığından ötürü yolculuğun, özellikle uzun güzergâhlarda sefer yapan otobüslere binen vatandaşlar için adeta işkenceye dönüştüğünü vurguladı.

Konuyla ilgili vatandaşların sık sık kendilerine şikâyetlerini ilettiklerini belirten Şahin, belediyeden çözüm bulmasını talep etti.

Akaryakıtın pahalı olmasından ötürü özel arabası olanların bile toplu ulaşıma yöneldiklerini ifade eden Şahin, "Akaryakıtın zamlanmasından dolayı halkımız özel araçlarını çıkarmak yerine toplu taşımayı tercih etmektedir. Toplu taşımada yaşanan sıkıntılar bizlere iletilmektedir. Belediye otobüs sayıları ve seferleri yetersiz kalmaktadır. Özellikle mesailerin başlama ve bitiş saatlerinde ve öğrencilerin okul çıkışı sırasında vatandaşlarımız otobüslerde neredeyse balık istifi gibi üst üste yığılmaktadır. Duraklardaki yığılma ve otobüslerin doluluğu halkımıza eziyet veriyor." dedi.

Batman Belediyesine çağrıda bulunan Şahin, "Belediyemizin imkânları vardır. Belediye bu konuda halkın sesini duymalı, şikâyetlerini kulak ardı etmemelidir. Halkımızı bu eziyetten kurtarmak için otobüs sayılarını artırmalıdır. Halkın talebi, belediyenin ulaşım ihtiyacını rahat bir şekilde yolculuk yapabilecek düzeye getirmesidir. Özellikle uzun güzergâhtaki otobüs sayıları arttırılsın. Diğer bölgelerde ise mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ilave seferler yapmak suretiyle halkımızı bu sıkıntıdan kurtarabilirler." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.