23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANI AKTAŞ: EĞİTİM MÜFREDATI ÇOK ÖNEMLİ

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, kentteki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını ziyaret etti. Nitelikli bir neslin yetişmesi için fenni ilimlerin yanında dini ilimlerin de okutulması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş: Eğitim müfredatı çok önemli

19 Eylül 2019 Perşembe 16:05

Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, geleceğe ışık tutacak nitelikli ve donanımlı bir neslin yetişmesi için eğitim müfredatının önemli olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, kentteki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını ziyaret etti. Nitelikli bir neslin yetişmesi için fenni ilimlerin yanında dini ilimlerin de okutulması gerektiğini belirten Aktaş, “Özellikle İmam Hatipleri daha özel görüyor ve bu okullara ayrıcalık verilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla kent merkezinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, 85. Yıl Milli Egemenlik Anadolu Lisesi, Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Buralarda okul yöneticileri tarafından karşılanan Aktaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Kayapınar Halk Eğitim Müdürü Aziz Yolcu’yu ziyaret etti. Yolcu’yu, Kayapınar Halk Eğitim Müdürlüğü görevine yeni atandığından dolayı tebrik eden Aktaş, kendisine görevinde başarılar diledi.

İmam hatiplerin toplum nazarında çok önemli olduğunun vurgulandığı ziyaretlerde, bu durumu hazmedemeyip imam hatip liselerinin bitmesini, kapanmasını isteyen bir kesimin olduğuna dikkat çekildi.

“Millete faydalı bir neslin yetişmesinin en temel ayağı eğitim kurumlarıdır”

Yaptığı ziyaretler hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş, okullarda hayata geçirilen eğitim müfredatının önemine vurgu yaptı. Aktaş, “Malum yeni bir eğitim öğretim yılına girmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda eğitim kurumlarını ziyaret ettik ve etmeye devam edeceğiz. Millete faydalı bir neslin yetişmesinin temel ayağı eğitim kurumlarıdır. Bu bağlamda eğitimcilere büyük işler düşmektedir. Geleceğe ışık tutacak nitelikli ve donanımlı bir neslin yetişmesi için eğitim müfredatı önemlidir. Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğimizi emin ellere teslim etmek gibi bir görevimiz vardır. Bunun için geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim ortam ve şartlarını uygun hale getirmek gerekir.” dedi.

“İmam Hatipleri daha özel görüyor ve bu okullara ayrıcalık verilmesi gerektiğine inanıyoruz”

Okullarda hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada okutulmasının önemine değinen Aktaş konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Eğitim müfredatının içi boş ise buradan mezun olacakların insanlığa verebilecekleri bir şeyleri olmaz. Gerek fen ilimlerinde ve gerek ilmi/uhrevi ilimlerde nesil tam donanımlı olarak yetişmelidir. İyi yetişmeyen, içinde Allah korkusu olmayan bir nesil ancak insanlığın başına bela olarak karşımıza çıkacaktır. Bunun için diyoruz ki eğitim kesinlikle tek kanatlı olmamalıdır. Sadece dini eğitim verilerek fen ilimlerinden yoksun bırakılan bir neslin insanlığa verebileceği bir şeyi olmayacağı gibi fen ilimleri ile donatılıp uhrevi kanatları beslenmezse bunların topluma anarşi ve kaostan başka verebileceği bir şeyleri olmaz.

Biz özellikle İmam Hatipleri daha özel görüyor ve bu okullara ayrıcalık verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İmam Hatipte ders verecek hocaların bu okulların ruhuna uygun olarak seçilmeleri çok önemlidir. Allah’a imanı olmayan sosyalist bir insanı İmam - Hatip okullarında öğretmen olarak görevlendirirsen bu kişi öğrencilere Allah inancı değil, belki Allah düşmanlığını aşılayacak ki bu da toplumu ifsat eden bir neslin yetişmesi demektir.”

Kayapınar Halk Eğitim Müdürü Aziz Yolcu başta olmak üzere diğer okul müdürleri, bu nazik ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.