28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

HÜDA PAR İSTANBUL KADIN KOLLARI'NDAN HAKKÂRİ'DE YENİ AÇILAN KÜTÜPHANEYE KİTAP YARDIMI

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı "Okumak, asil bir alışkanlıktır" temalı kampanya çerçevesinde toplanan kitapları Hakkâri'nin Derecik ilçesinde yeni açılan bir kütüphaneye gönderdi.

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları'ndan Hakkâri'de yeni açılan kütüphaneye kitap yardımı

20 Mart 2021 Cumartesi 19:10

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, Başakşehir İlçe Teşkilatından bir heyetle birlikte topladıkları kitapları PTT şubesine teslim etti.

7 ay önce başlattıkları kampanyayı salgın nedeniyle durdurmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Aktaş, yarım kalan projelerini tamamlamak üzere bir araya toplandıklarını belirtti.

PTT şubesinde bir konuşma yapan Aktaş, kitapların hayatımızdaki önemine dikkat çekerek bir milletin medeniyet seviyesinin kitap okuma oranıyla doğru orantılı olduğuna vurgu yaptı.

"Tarih sayfalarını karıştırdığımızda tarihe adını yazmış bütün devletlerin kitap ve kütüphanelere büyük önem verdiklerini görürüz." diyen Aktaş, "Gerek Osmanlı döneminde gerek Selçuklu döneminde, dönemin padişahları kitaba, alime, ilme ve kütüphaneye çok değer vermişlerdir. Birçok şehirde medreseler ve kütüphaneler inşa etmişlerdir. Biz hala onların kitaplarını okuyor, alimlerinden istifade ediyoruz." dedi.

"Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay olsa da doğru bilgiye ulaşmak çok zor"

Kitapların bir milletin fikir, görüş ve kültürünü geçmişten günümüze ve yarına taşıyan abideler olduğuna vurgu yapan Aktaş, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Kitapla, ilimle yetişen nesillerin görüşleri, fikirleri, farklı farklı bakış açıları, yorumlama, analiz edebilme yeteneği vardır ve bunlar hayatta daha başarılı olmuşlardır.

Şu an günümüzde bilgiye ulaşmak belki çok kolay; fakat şu bir gerçek ki doğru bilgiye ulaşmak çok zor. Çünkü bilgi kirliliği çok fazladır. Kitaplarda kaynaklar, kaynakçalar, sağlam veriler vardır. Yazan bellidir, yazanın görüşü önemlidir. Bu da kitapları her zaman daha üstün kılar."  

"Meyvesini alabileceğimiz güzel bir projeye imza attık"

Roman, hikâye, ders kitapları ve ilmi kitaplardan oluşan kolileri kategorilere ayırdıklarını belirten Aktaş son olarak şunları söyledi:

"HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları olarak,

İstedik ki Hakkâri'de kardeş kütüphanemiz olsun, kendi kütüphanemizi onlarla paylaşalım ve oradaki kardeşlerimizin istifade edebileceği kitapları temin edelim. Okuyan bir gençlik için bizim de payımız olsun istedik. Ve Allah'ın izniyle zengin bir kütüphane hazırladık.

Derecik ilçesindeki kütüphanemizin raflarını dolduracak kitapları toplamada, öncelikle ders kitapları, ilmi kitaplar, roman ve hikâye grubu, son olarak da test kitapları olarak kategorilere ayırdık. 30'a yakın koli hazırladık. 

Kitapların toplanmasında öncelikle HÜDA PAR İstanbul Kadın Kollarımızın tüm teşkilatına, bunun yanı sıra sosyal medyadan bize ulaşanlar, kitap gönderenler oldu; komşularımız, dostlarımız bu projede bize büyük destek verdiler.

Birlikte hem bugün hem yarın meyvesini alabileceğimiz güzel bir projeye imza attığımıza inanıyorum." (İLKHA)



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.