18 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Antalya21°C

İMRAN HAN'IN GÖZALTINA ALINMASINDAN SONRA PAKİSTAN’DA SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Pakistan Eski Başbakanı İmran Han'ın gözaltına alınmasının ardından Han destekçileri ile polis arasında çıkan çatışmalarda sokaklar savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda şu ana kadar 1 kişi hayatını kaybetti, 6'sı polis 12 kişi de yaralandı.

İmran Han'ın gözaltına alınmasından sonra Pakistan’da sokaklar savaş alanına döndü

09 Mayıs 2023 Salı 23:17

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han'ın yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ülke genelinde sokağa inen binlerce Han destekçisi polisle çatıştı.

Başta başkent İslamabad olmak üzere Rawalpindi, Lahor, Karaçi, Gujranwala, Faysalabad, Multan, Peşaver ve Mardan’da sokağa inen Han destekçileri sokaklara indi. 

Çok sayıda aracı ateşe veren protestoculara, polis cop, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Protestolar sırasında en az 20 kişi gözaltına alındı. 

Belucistan Eyalet İçişleri Bakanı Ziaullah Langove yaptığı açıklamada, Quetta kentindeki çatışmalarda 1 protestocunun hayatını kaybettiğini, 6 polis memuru toplam 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah yaptığı açıklamada, Han'ın teslim olmak için yapılan uyarıları görmezden gelmesinin ardından Ulusal Hesap Verebilirlik Bürosu (NAB) tarafından tutuklandığını belirterek, Han ve eşinin, başbakan olduğu dönemde İngiltere'de kara para aklamakla suçlanan bir müteahhitten 24,7 milyon dolar değerindeki bir araziyi almakla suçlandıklarını açıkladı.

Sanaullah, İngiliz yetkililerin kara para aklamayla bağlantılı olarak Pakistan'a 240 milyon dolar iade ettiğini, ancak Khan'ın parayı ulusal hazinede tutmak yerine müteahhitte iade ettiğini belirtti.

Mahkeme binasına bugün çevik kuvvet aracılığıyla getirilen ve mahkemeden sürüklenerek çıkarılan Han, geçen yıl nisan ayında parlamentoda güven oylamasını kaybetmesinin ardından iktidardan düşmüştü. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.