19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir18°C
  • Antalya18°C

İRAN'DA "BENZİN PROTESTOSU" LİDERLERİ İDAMLA YARGILANACAK

İran'da, benzin zammının ardından patlak veren şiddet eylemlerine liderlik edenlerin idamla cezalandırılacağı belirtildi.

İran'da "benzin protestosu" liderleri idamla yargılanacak

19 Kasım 2019 Salı 18:44

Ülkenin en köklü gazetelerinden "Keyhan"da yayımlanan bir yazıda, ülke çapında onlarca bankanın ve benzin istasyonunun ateşe verilmesi gibi eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin sorguları sırasında, şiddet içerikli eylemler karşılığında para aldıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Yargı yetkilileri ise ülkedeki kaosun liderleri için idam cezasının kesin olduğu değerlendirmesinde bulundu. "Bu hususta kaosçuların işlediği suç 'isyan'dır ve cezası hukuki ve şer'i kanuna göre idamdır." değerlendirmesi yapıldı.

İran'da 15 Kasım'da benzine zam yapıldı. Göstericiler birçok kentte petrol istasyonları, banka şubeleri ve polis araçlarını ateşe verdi.

Tahran'da kamu düzenini bozanları yakaladık

Ülkedeki son gelişmelere ilişkin basın mensuplarına konuşan Tahran Polis Şefi General Hüseyin Rahimi, son iki günde başkentte kamu düzeni ve halkın huzurunu bozucu davranışlarda bulunan çok sayıda kişinin yakalandığını belirtti.

General Rahimi, kamu mallarına zarar verdikten sonra kaçan eşkıyaları da yakında yakalayacaklarını dile getirdi.

Tahran Polis Şefi, “Güvenlik güçleri, ülke, halk ve toplumun güvenliğini tam olarak koruyacak ve düzenin bozulmasına asla izin vermeyecek.” diye konuştu.

Yurt dışına bağlı unsurlar var

Öte yandan İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili de bugün düzenlediği basın toplantısında, yakalananlar arasında yurt dışına bağlı unsurların da bulunduğunu belirtti.

İsmaili, olaylarda yabancı medya kuruluşları için video ile fotoğraf çeken bazı kişilerin de tespit edilerek tutuklandığını aktardı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.