29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

İŞKUR, BİTLİS'TE 808 TEMİZLİK VE GÜVENLİK ELEMANI ALACAK

İŞKUR Bitlis İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, İl Milli Eğitim okullarında çalıştırılmak üzere, il genelinde 208 güvenlik ve 600'ü temizlik görevlisi olmak üzere, toplamda 808 kişiyi işe alarak istihdam edeceğini duyurdu.

İŞKUR, Bitlis'te 808 temizlik ve güvenlik elemanı alacak

16 Eylül 2020 Çarşamba 17:01

Gerçekleştirilecek alımlarla ilgili Bitlis İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alım başvurularının 17-21 Eylül tarihlerinde internet üzerinden yapılacağı belirtildi.

Açıklamada temizlik ve güvenlik elemanlarında aranacak şartlar ise, şöyle sıralandı:

"İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak. Son bir ayda SGK'lı olmamak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Emekli ve malul aylığı almamak. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç). TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekâr ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz, katılmış olsa dahi programdan çıkarılırlar. Güvenlik görevlisi alanındaki programda ilgili mevzuatı gereğince geçerli güvenlik görevlisi kartı sahibi olmak. Temizlik görevlisi alanındaki TYP’lerde birinci kapsamındaki kişiler (kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar) öncelikli olup, bu gruplar arasında herhangi bir öncelik bulunmamaktadır."

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, halk sağlığını da dikkate alarak başvurular sadece https://esube.iskur.gov.tr/ ve Alo 170 Çağrı Merkezi aracılığı ile alınacağı belirtilen açıklamanın devamında, kurum birimlerinden ve hizmet noktalarından pandemi dolayısı ile başvuru kabul edilmeyeceği kaydedildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.