29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya23°C

"İSLAM ÖNCESİ CAHİLİYE DÖNEMİ GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR"

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, "10 Kasım münasebetiyle Atatürk'ün büstü önünde sergilenen bir takım gayri meşru davranışlar, İslam öncesi Cahiliye Dönemi'nin hâlâ sürdüğünü göstermiş oldu." dedi.

"İslam öncesi Cahiliye Dönemi güncelliğini koruyor"

14 Kasım 2019 Perşembe 11:53

Daha önce AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları tarafından paylaşılan bir videoda Allah'ın sıfatlarının Mustafa Kemal için kullanılması büyük tepki çekerken, skandal bir video daha ortaya çıktı. Her fırsatta Allah'a secde için camiye giden öğrencileri hedef alan Kemalist kesimin sınır tanımaz Mustafa Kemal sevgisi, minik çocukları Mustafa Kemal'in portresi önünde secde ettirmeye kadar vardırdı. Görüntülerde ilkokul çocuklarının LGBT sembolleri altında, Mustafa Kemal portresinin önünde secde ettikleri ve okudukları bir şiirde, "Sonsuz olan kudreti sığmaz akla" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti. İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 10 Kasım münasebetiyle Mustafa Kemal'in büstü önünde sergilenen söz konusu davranışlara tepki göstererek "Bir takım gayri meşru davranışlar, İslam öncesi Cahiliye Dönemi'nin hâlâ sürdüğünü göstermiş oldu." dedi.

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİLDİR

Resmi Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulunan Kılıçarslan, şu ifadelere yer verdi: "10 Kasım münasebetiyle Atatürk'ün büstü önünde sergilenen bir takım gayri meşru davranışlar, İslam öncesi Cahiliye Dönemi'nin hâlâ sürdüğünü ve 'şirk' kavramının Kur’an-ı Kerim’de geçtiği gibi güncelliğinden hiç bir şey kaybetmediğini bir kez daha göstermiş oldu. Malum şahsın İslam'a ve Müslümanlara verdiği bunca zarar ortadayken, maalesef bazı muhafazakâr kesimin Kemalistlerle yarışırcasına her yıl biraz daha aşırıya kaçan davranışlar sergileyip Allah'ı gazaplandıracak nitelemelerde bulunmaları anlaşılır gibi değildir.

DİYANET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİDİR

Bu hususla ilgili başta nefsim olmak üzere ilmi çalışmalar içerisinde yer alan âlimlerimiz, Peygamberlerin varisleri olduklarını, onların emrolundukları hitapla kendilerinin de muhatap olduklarını unutmamalıdırlar. Bununla birlikte; Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda kendisini iki arada kalmış gibi görmemeli, üstlendiği dini misyonu kınayıcıların kınamasından korkmadan yerine getirmelidir." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.