20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Antalya21°C

İSTANBUL'DA "2020 YILI 4'ÜNCÜ DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

​İstanbul Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından tertiplenen "2020 Yılı 4'üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi.

İstanbul'da "2020 Yılı 4'üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi

24 Şubat 2021 Çarşamba 17:24

İstanbul Valiliği Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının ana gündemi "2020 Yılı Yatırımlarının Değerlendirilmesi" oldu.

Toplantıda ayrıca, yatırımcı kurum ve kuruluşlar ile mahalli idare kuruluşlarınca yapılan kamu yatırımlarının uygulanmasında karşılaşılan sorun ve darboğazlar, koordinasyonu gerektiren hususlar, İstanbul’un gelişimine yönelik diğer yatırım ve hizmetler ele alındı.

2020 yılı boyunca ilde yapılan hizmetlerle ilgili bir sunum gerçekleştiren Vali Yardımcısı Şevket Atlı, 2020 yılının sağlık yatırımları anlamında zirve yaptığı bir yıl olduğunu hatırlatarak yapılan hastaneler ve kapasiteleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul Havalimanının iniş ve kalkış kapasitesini arttırmak için bağımsız 3'üncü pisti, devlet konuk evi ve camii yapımının tamamlandığını belirten Atlı, İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde bin metrekare alana sahip dünyanın en büyük hava müzesi de yine geçen sene hizmete açıldığını hatırlattı.

Devlet için büyük öneme sahip olan MİT İstanbul Bölge Teşkilatının da hizmete açıldığını vurgulayan Atlı, 400 kilometre uzunluğunda olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun da tamamlanıp hizmete açıldığını aktardı.

Genel, özel ve mahalli bütçelerle toplamda bin 97 projenin yapıldığını söyleyen Atlı, bu projelerin toplam tutarının 208 milyar 406 milyon lira olduğunu ifade etti.

Atlı, İstanbul'un da aralarında bulunduğu diğer illerle ortak uygulanan 50 adet projenin toplam tutarı 125 milyar 728 milyon 539 bin TL'dir. İstanbul'da uygulanan 223 adet projenin toplam tutarı 198 milyar 307 milyon 244 bin TL'dir. 2020 yılı sonuna kadar harcama 74 milyar 945 milyon TL, 2021 yılı ödeneği toplamı 28 milyar 156 milyon 221 bin TL'dir. İstanbul'un ülke genelindeki payı proje bedelleri toplamında yüzde 14,7 olarak gerçekleşmiştir." dedi.

2020 Yılı 3'üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Kararları sonrasında gerçekleşen çalışmaları ilişkin özet sunumu yapan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Coşkun Sarıyıldız da bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya; İlçe Kaymakamları, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının birinci derecedeki amirleri ile belediye başkanları, ildeki kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, ticaret borsaları, ilgili dernekler ve vakıflar katılım sağladı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.