28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir22°C
  • Antalya21°C

KAHRAMANMARAŞ'TA KURULAN ÇAĞRI MERKEZİ İLE BİNLERCE KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRILIYOR

Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi'nde kurulan çağrı merkezi, binlerce depremzedenin ihtiyacı karşılanıyor.

Kahramanmaraş'ta kurulan çağrı merkezi ile binlerce kişiye yardım ulaştırılıyor

28 Mart 2023 Salı 20:22

Depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta çalışmalarına aralıksız devam eden Umut Kervanı, birçok depremzedenin ihtiyacını karşılıyor.

Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi'nde kurulan çağrı merkezi üzerinden gelen talepleri cevaplayan Umut Kervanı gönüllüleri, günde binlerce insanın ihtiyacını karşılayabilmenin sevincini yaşıyor.

"Burada halkımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Umut Kervanı Vakfı'nın Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi'nde bilgi işlem biriminde gönüllü olarak çalışan Recep Kaplan, "Depremin ilk 22 gününün içerisinde 2 bin 87 kaydımız var. Çeşitli yardımlarda bulunduk. İlk 22 günden sonraki süreçte 1392 aileye daha yardım yapıldı. Şu anda da yardım almak için bekleyen 932 ailemiz var. 10 dakika aralıklarla randevu veriyoruz, burada halkımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Burada bizi etkileyen birçok olaya şahit oluyoruz. Sadece çocuğuyla kalan dul kadınları gördük, ayağını veya kolunu kaybeden, çalışamayacak durumda olan, kimsesi kalmayan birçok depremzede var." dedi.

"Şu anda gıda sıkıntısı yaşıyoruz"

Yardım faaliyetlerini sürdürürken ihtiyaç duydukları ürünler hakkında konuşan Kaplan, "Giyim, gıda ve çocuk malzemelerine aşırı ihtiyaç duyuluyor; hijyen malzemeleri de bunlardan sonra geliyor. Depremzedelerin ortamları çok müsait olmadığı için hijyen konusunda yaşıyorlar. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız gelemeyince biz onlara mobil araçlarımızla ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın önce yerine giderek ihtiyaçlarına bakıyorlar ondan sonra buraya gelerek ihtiyaçlarını götürüyorlar. Daha ne zaman burada kalacağımızı kestiremiyoruz, bilemiyoruz ama şu anda gıda sıkıntısı yaşıyoruz. Gelen gıdalar ancak aşevimizde yaptığımız yemeklere yetiyor. Burada günlük olarak yaklaşık 8-10 bin kişiye yemek veriyoruz. O yüzden gelen gıdalar ancak bize yetiyor. Hayırseverler bu konuda yardımcı olurlarsa iyidir. Hijyen noktasında ve özellikle iç giyim konusunda hanımlar muzdariptir, her zaman arayarak söylüyorlar. Hayırseverlere çağrımız; gıda ve iç giyim konusunda özellikle önem verseler bizde halkımıza yardımcı oluruz." diye belirtti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.