19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

KİTAPLARI ENKAZ ALTINDA KALAN ÖĞRENCİLERE SINAV SETİ HEDİYE EDİLDİ

Kahramanmaraş depremlerinde kitapları enkaz altında kalan öğrencilere, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından deneme seti hediye edildi.

Kitapları enkaz altında kalan öğrencilere sınav seti hediye edildi

29 Mart 2023 Çarşamba 18:19

Asrın felaketi sonrasında evleri yıkılan ve hasar gören depremzedeler konteyner kentlerde yaşamaya devam ederken, çocukların eğitimlerine devam etmesi içinde konteyner kent içerisinde eğitim kampüsleri kuruldu. Konteyner kentlerde aileleriyle yaşamaya başlayan çocuklar ise kampüslerde eğitime devam ediyor.

Eğitimlerine devam eden çocukları ziyaret ederek onlara deneme seti hediye eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’ 8’nci sınıflara TYT deneme seti, 12’inci sınıflara da YKS deneme seti hediyelerini sınıflara götürerek kendilerine hediye etti.

Çocukların bu zor süreçten etkilenmelerini istemediklerini belirten Güder, “Bu konteyner kentimiz Battalgazi bölgesinin en büyüğü. Burada 2 bin 120 konteyner kuruldu. Yaklaşık on bin civarında vatandaşımız konteyner kentimizde barınıyor. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılarken öğrencilerimizin de sınavlarına çalışmaları gerekiyor. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitapları enkaz altında kaldı. Bizde Battalgazi Belediyesi olarak öğrencilerimizin kaynak ihtiyacını karşılamak için deneme setleri yaptırdık. Bu ihtiyaçları periyodik halde öğrencilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu süreçte diğer arkadaşlarıyla yarışırken bu dönemde etkilenmemelerini istiyoruz. Bizler çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Konteyner kentte kalan öğrenci sayımız 904’dür. Bu sayıda her geçen gün daha da artacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.