28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir22°C
  • Antalya21°C

KUYULAR KÖYÜNÜN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, İLKHA'nın "Kuyular Mahallesi'nde kuyu çok ancak içinde su yok" başlığıyla gündeme getirdiği Kuyular Mahallesi'nin su sorununun çözümüne yönelik çalışma başlatıldı.

Kuyular köyünün su sorunu çözülüyor

15 Aralık 2020 Salı 14:44

Diyarbakır'a 56, Hani ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan ve ismini çok sayıda açılan su kuyusundan alan Kuyular Mahallesi'nde yıllardır devam eden içme suyu sorunu, İLKHA tarafından gündeme getirilmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kuyular Mahallesi'ndeki içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattığını duyurdu.

Yıllardır Hani ilçesi Kuyular Mahallesi'nde içme suyu bulmak için sondaj çalışması yürüten ve yaklaşık 190 metre derinliğe inen ekiplerin 400 metre derinliğe kadar inmeyi planladıkları belirten DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, tespit edilen ve açılan kuyulardan temin edilecek içme suyunun mahalleye verilmeye başlanacağını söyledi.

Tutşi, "DİSKİ olarak Diyarbakır'ımızın en ücra yerine hizmet götürme gayretiyle çalışıyoruz. Hemşerilerimizin temiz suya ulaşması için her noktada en iyi projeleri hayata geçiriyoruz. Kuyular Mahallemizde başlattığımız içme suyu sondaj kuyusu çalışmasında şu an 190 metredeyiz, 400 metreye kadar inmeyi planladık. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hemşerilerimizin sağlıklı içme suyuna ulaşmasını sağlayacağız." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.