29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya15°C

LÜBNAN KARANLIĞA GÖMÜLDÜ: GÜNDE SADECE 1 SAAT ELEKTRİK VERİLEBİLİYOR

Lübnan'da enerji krizi patlak verdi. Devletin günde sadece 1 saat elektrik verdiği ülkede, halk, geri kalan zamanlarda enerji ihtiyacını maliyeti oldukça yüksek olan jeneratörlerden temin ediyor.

Lübnan karanlığa gömüldü: Günde sadece 1 saat elektrik verilebiliyor

16 Ocak 2023 Pazartesi 22:36

Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad, vatandaşlara günlük 4 saat elektrik verilebilmesi için 600 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad, ülkesindeki elektrik krizinin yasal ve kapsamlı bir şekilde çözülmesi için bir plan hazırladıklarını ve bunu bakanlar kuruluna sunacaklarını ifade ederek, Ekim 2022'den beri cumhurbaşkanının seçilememesinin oluşturduğu "yönetim boşluğuna" atıfta bulunarak, bunun devam etmesi halinde, ulusal birliği tehdit edebileceği uyarısında bulundu.

Hükümetin ağustos 2022'de ülkedeki elektrik üretiminin günlük 4 saate çıkarılması için 600 milyon dolarlık bütçe teminini onayladığını hatırlatan Fayyad, ancak Merkez Bankasının bu meblağı ödemeyi reddettiğini söyledi.

Meclis ve hükümet tarafından daha önce onaylanan kararın yeniden tartışmaya veya bakanlar kurulu toplantısına taşımaya gerek görülmediğini dile getiren Fayyad, önlerindeki 5 ay boyunca, günlük 4 saat elektrik verilebilmesi için 600 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ülkede 2019'dan itibaren derinleşen ekonomik kriz nedeniyle yakıtla çalışan elektrik üretim tesisleri durma noktasına gelmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.