24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C
  • İzmir24°C
  • Antalya17°C

MAHİR ELLER SERTİFİKALARINI ALDI

Mardin’de, “Mahir Eller Projesi” kapsamında gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 50 kişi için tören düzenlendi, sertifikaları verildi.

Mahir eller sertifikalarını aldı

12 Eylül 2019 Perşembe 16:22

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Mardin’de Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde yürütülen “Mahir Eller Projesi” kapsamında işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda; işverenlere MYK meslek standartları, ulusal yeterlilikler, belgelendirme süreçleri ve sağlanan teşviklerle ilgili bilgiler aktarılırken, mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 50 kişiye sertifika verildi. Şu ana kadar ise Mardin’de bin 548 kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi.

Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazananlar belgelerini MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, İŞKUR Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, SGK İl Müdürü Abdülkerim Şahin, MYK Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (TOBB MEYBEM) Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban ve UGETAM Belgelendirme Müdürü Erhan Öztürk’ün elinden aldı.

 “İş dünyası nitelikli eleman arayışında”

 Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, “İş dünyasının en önemli sıkıntılarından birisi nitelikli elemana ulaşabilmek. Mardin’de Mahir Eller projesiyle, nitelikli elemanları belgelendirerek tescillenmelerine katkı sağlıyoruz. Türkiye genelinde 12 ilde bu proje düzenliyor, bizde Güneydoğu’yu temsilen Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında bu projeyi gerçekleştirdik.” dedi.

“Projeyi çok başarılı buluyorum”

 MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya da, mesleki yeterlilik belgesinin verimli ve kaliteli üretim için önemine dikkat çekti.

Ordukaya, “Kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla, tarafsız, tutarlı, adil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenleniyor. Projeyi çok başarılı buluyorum ve takip ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Mesleki yeterlilik sınavları daha geniş bir yelpazede açılacak”

Toplantıda Mesleki Yeterlilik Uzmanı Kübra Ulusoy, “MYK Mevzuatı ile Ulusal Yeterlilik Sistemini” katılımcılara aktarırken, Proje Yerel Oda Koordinatörü M. Burak Durak Mahir Eller Projesinin Mardin faaliyetlerini paylaştı.

TOBB MEYBEM A.Ş Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban da “Mesleki Belgelendirme, Belgelendirmenin Zorunlu Olduğu Meslekler, Sınav ve Belgelendirme Süreçleri” konularını içeren sunum gerçekleştirdi.

 Projenin Mardin Oda Koordinatörü Burak Durak da, Mahir Eller Projesi’yle önümüzdeki dönemde Mardin’de daha geniş bir yelpazede mesleki yeterlilik sınavlarının açılacağı bilgisini aktardı.

 Mardin’de Mahir Eller

Mahir Eller Projesi kapsamında bugüne kadar Mardin’de 1548 kişinin mesleki yeterlilikleri belirlendi. Mardin’de beceri haritaları çıkarılan çalışanlar çoğunlukla mobilya, inşaat, makine imalat, doğalgaz, otomobil, yan sanayi, aşçılık ve diğer hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Bu proje mesleki yeterliliği ve birikimi olan, bunu kanıtlayarak daha iyi çalışma koşulları arayan mahir ellere ulaşmayı hedefleniyor.

“Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla yürütülen Mahir Eller Projesi ile 15 bin kişinin mesleki yetkinlik belgesi almaya hak kazanması, belgelendirilmiş 3 bin kişinin ise istihdam edilmesi planlanıyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.