20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya19°C

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDE 2 BİN KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU YAPILDI

​Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde yapımına başlanan 2 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdu tamamlandı.

Malatya İnönü Üniversitesinde 2 bin kişilik öğrenci yurdu yapıldı

28 Aralık 2020 Pazartesi 22:34

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, öğrenci yurdunun 104 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Çalık beraberindeki partililerle birlikte Malatya Yeşilyurt ilçesi Çırmıhtı bölgesinde yenileme çalışmaları devam eden Güreş Sahasında incelemelerde bulundu. Çalık, ilçede Karakucak Güreşlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapan 2 dönümlük bu sahanın Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle yenileme çalışmalarının başladığını ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

İnönü Üniversitesi kampüsündeki 2 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının tamamlandığını söyleyen Çalık, yurdun yemekhanesi, idare binası, sosyal ve spor tesisleri, sinema salonu, gençlik ofisleri, atölyeler ve kitap kafelerle donatıldığını ifade etti.

Çalık, proje tutarı 21 milyon lira olan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ikinci ikmal inşaatının yanı sıra Battalgazi Sentetik futbol sahası, Hanımınçiftliği eski belediye hizmet binasının gençlik merkezine dönüşümü, Yeşiltepe 1 nolu sahanın bakım ve onarımı ile Yeşilyurt Melekbaba Kaynarca Gençlik Merkezinin tamamlandığını, Hacı Hafize Özal Kız Yurdunun onarımının da bittiğini kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.