28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Antalya20°C

MARDİN UMUT KERVANI, UZAKTAN EĞİTİMİ TAKİP EDEMEYEN ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ

Akdeniz Ateşi Hastası (FMF) olan ailenin 7. sınıf öğrencisi Fikriye S, artık canlı derslerinin hediye edilen bilgisayardan takip edebilecek.

Mardin Umut Kervanı, uzaktan eğitimi takip edemeyen öğrenciye bilgisayar hediye etti

13 Eylül 2020 Pazar 12:32

Yetim, mağdur, muhtaç ve mültecilere düzenli insani yardımlarda bulunan Mardin Umut Kervanı, bu kez Akdeniz Ateşi Hastası (FMF) olan öğrencinin imdadına yetişti.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde telafi eğitimlerinin uzaktan yapıldığı Türkiye’de, maddi imkânsızlıklardan dolayı binlerce öğrenci EBA’ya erişim sağlayamıyor.

Onlardan biri olan Mardinli 7. sınıf öğrencisi Fikriye, maddi imkansızlıklardan dolayı evde bilgisayar-tablet olmadığından ve akılı telefonları da çok eski sürüm olduğundan EBA’ya erişim sağlayamıyor.

Mağduriyetlerini dile getiren anne Amşe, “Eşim ve çocuklarım dahil hepimiz kronik FMF hastasıyız. Maddi durumumuz iyi olmadığından eşim çocuklarımıza EBA’daki uzaktan eğitim dersleri için bilgisayar alamıyor. Akıllı telefonlarımız da çok eski ve EBA programını kaldıramıyor. Kronik hastalığımızdan dolayı kızımı Milli Eğitim’in EBA’ya erişimi olmayan öğrenciler için okullarda açtığı EBA Destek Odalarına da gönderemiyorum. Çünkü bizden biri Covid-19 kaparsa hepimizin sonu olur korkusunu yaşıyoruz. Çocuklarımın eğitimi için farklı okul ve kurumlardan ödünç bilgisayar talebinde bulunmama rağmen bu talebim gerçekleştirilmedi. Ödünç bilgisayar bulabilsem komşulardan da internet ayarlayacaktım. En son bilgisayar ihtiyacımızı Mardin Umut Kervanı yetkililerine bildirdik. Allah onlardan razı olsun, bir hafta içerisinde kızımın uzaktan eğitimi için bir bilgisayar tedarik ettiler bize.” dedi.

Öğrenci Fikriye de “Mardin Umut Kervanı, bana bilgisayar getirdi, onlara çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hadi Çakar, şunları söyledi:

“Salgın nedeniyle maalesef esnaf sıkıntı yaşıyor, anne ve babalar sıkıntı yaşıyor, öğrenciler sıkıntı yaşıyor. Hastalık herkesi bir şekilde olumsuz etkiliyor. Aile boyu kronik hasta olan bu aile de bu sıkıntıyı bariz yaşayanlardan. Maddi durumları yetersiz,  çocuklarının EBA’ya erişimi yok, FMF hastalığından çocuklarını okullardaki EBA erişim noktalarına gönderemiyor, anne ödünç bilgisayar arıyor, bulamıyordu. Çaresizdi. Bu sıkıntıyla bize başvurdu. Kendilerine umut, sorunlarına çare olmak için kendilerine bir bilgisayar tedarik ettik. Gidip bilgisayarı kurduk, çalıştırdık. Artık öğrencimiz, EBA’daki uzaktan eğitim derslerinden geri kalmayacak inşallah. Rabbim hayırseverlerden razı olsun.  Allah’ın izniyle siz hayırsever kardeşlerimiz yanımızda olduğunuz müddetçe yetim, muhtaç, mağdur ve mülteci kardeşlerimize umut olacağız, dertlerine derman, sorunlarına da çare olacağız.” (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.