29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Antalya15°C

MEB İMAM HATİP KİTABINDA UYGUR ALFABESİ DİYE İBRANİ ALFABESİ YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl "Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler 6 Ders Kitabı" adıyla yayımlanan ve okullara dağıtılan kitapta, Uygur alfabesi diye İbrani alfabesinin kullanıldığı ortaya çıktı.

MEB İmam Hatip kitabında Uygur alfabesi diye İbrani alfabesi yayımlandı

09 Kasım 2019 Cumartesi 10:08

Tarihçi Mustafa Armağan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sosyal bilgiler kitabında, Uygur alfabesi yerine İbrani alfabesinin yer aldığını belirterek kitabın toplatılmasını istedi

Yazar kadrosunda Cengiz Yıldırım, Fatih Kaplan, Hayriye Kuru ve Mukaddes Yılmaz'ın göründüğü kitaptaki yanlışı araştırmacı Mustafa Armağan, sosyal medya hesabında gündeme getirdi.

MEB tarafından yayımlanan sosyal bilgiler kitabında Uygur alfabesi diye gösterilen alfabenin siyonistlerin kullandığı İbrani alfabesi olduğunu belirten Armağan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u etiketleyerek yaptığı paylaşımını, "1,5 milyona yakın basılan bu Sosyal Bilgiler kitabı bir an önce toplatılmalı, gereken işlemler başlatılmalıdır." talebiyle bitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili olarak ilgili birimlerden bilgi istendiğini, alınacak bilginin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.