29 Mart 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Antalya16°C

MEVLİD KANDİLİ BU GECE İHYA EDİLECEK

Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Veselem) dünyaya teşrifinin 1449'uncu yıl dönümü münasebetiyle tüm Müslümanlar tarafından bu gece Mevlid Kandili ihya edilecek.

Mevlid Kandili bu gece ihya edilecek

08 Kasım 2019 Cuma 10:44

Müslümanlar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Veselem) dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle bu geceyi ihya edecek.

Müslümanlar için önemli olan "Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili" Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Veselem) doğumu olarak kabul ediliyor. Bu özel gecede tüm Müslüman alemi ibadetlerini eksiksiz şekilde yerine getirmek için hazırlıklar yapacaklar. Dualar edilecek, Allah'ın verdiği nimetlere şükredilecek.

Son Peygamber Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), peygamberler halkasının sonuncusudur. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. İnsanlığın kurtuluşu O’na indirilen kitaba (Kur’an-ı Kerim’e) inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bu münasebetle bu şerefli Peygamberin dünyaya teşrifinin yıl dönümünde O’nu anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak her Müslümanın üzerinde daimi bir vazifedir.

Rebiulevvel Ayı’nın 12’nci gecesi dünyaya gelen Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), gelişiyle tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren ve dünyayı yerinden sarsacak değişimlerin ilk kıvılcımlarını çakmıştı. 63 yıllık hayatının her karesinde insanlığın kendisinden istifade edeceği bir hayat modeli ortaya koyan Peygamber Efendimiz, yaşadığımız şu çağda da bütün insanlığın kurtuluş reçetesi olduğu apaçıktır.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın mübarek viladetinin yıl dönümü münasebetiyle tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyoruz. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.