29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya23°C

MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR’DEN İÇKİLİ RESTORANA TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

Okul, cami ve sağlık ocağının hemen yanı başında faaliyet gösteren içkili restorana büyük tepki gösteren AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yapılanın kabul edilemez olduğunu, bakanlık nezdinde girişimde bulunduğunu söyledi.

Milletvekili Özdemir’den içkili restorana tepki: Kabul edilemez

17 Eylül 2020 Perşembe 10:32

Batman merkez Gap Mahallesinde, yasalara aykırı olmasına rağmen cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında açılan içkili restorana tepkiler sürüyor.

Batman’ın en büyük mahallelerinden biri olan Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, olayı duyduğu zaman çok rahatsız olduğunu, bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduğunu, konunun takipçisi olacağını ifade etti.

ziver-ozdemir-005.jpgMilletvekili Özdemir yaptığı açıklamada, “İçkili restoranın açıldığını duyduğum anda büyük tepki gösterdim. Bakanlık nezdinde, genel müdürlük nezdinde bunu kabul etmediğimizi, kabul edemeyeceğimizi söyledim. Bu yer bakanlıktan turizm işletme belgesi almış. Daha sonra tabi... Belediyeden ruhsat aldıkları zaman da lokanta ve kafe olarak almışlar. Yani içkili yer olarak almamışlar. Belediye içkili yer diye ruhsat vermemiş onlara.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş şikâyet ediyor, bir sürü şikâyet var”

Restorandın etrafının okullarla dolu olduğunu vurgulayan Özdemir, “Şimdi bu restorandın karşısında bir anaokulu var, arkasında başka bir anaokulu var. Yani iki anaokulu var. Kreş var. Caddenin sağ tarafında okul var. Diğer tarafında müftülük var. Diğer tarafında cami var, sağlık ocağı var. İçkili mekânın bu tür yerlerden yüz metre uzak olması lazım. Hâlbuki yirmi metre yok. Genel Müdürlük bu ruhsatı vermiş ama vatandaşın şikâyet etmesi üzerine belediyenin müdahale etme yetkisi var. Ki vatandaş zaten şu an şikâyet ediyor. Bir sürü şikâyet var.” diye konuştu.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.