24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C
  • İzmir23°C
  • Antalya17°C

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

30 Mart 2023 Perşembe 20:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat sürdü. Toplantı sonrası bildiri yayınlandı. MGK bildirisinde şu maddeler yer aldı:

1- 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek yerinde yaşamın bir önceki normale dönmesinin önemi üzerinde durulmuş; bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile inşain millî güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz yöne bakmaya yönelik matuf kucaklama ele alınmıştır.

2. PKK/KCK-PYD/ YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

3. Suriye ve Irak'ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter de dâhil her türlü imkân ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir. Operasyonlarımızın dış hatlarında zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan kalkışın da varış noktasına giren ve miadı dolan terör tehdidiü himaye eden aktörlere; Türkiye cumhuriyeti Devleti'nin, bölücü terör devleti'nin ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türden kullanmasına rağmen tamamen çökertmekte olduğu ve sınırlar boyunca bir terör koridoru baskınına yol açacağı hatırlatılmıştır.

4. Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın eski sevgilileri devam eden savaşın bölgesindeki diğer ülkelerin istikrarına ve Karadeniz'deki güvenliğe yönelik menfi tesirleri değerlendirilmiş; Kalıcı barışın tesisi, bölgesel istikrarın muhafazası ve insani krizlerin gözaltına alınmasına yönelik çabaların sürdürüleceğini ifade edilmiştir.

5. Türkiye'nin Balkan ülkeleri ile yakın istişare ve iş birliği içinde tesis ve icra ettiği, barış ve istikrarın muhafazası esası politikası muhafazası, bölgedeki meselelere tesir tahliyesi mahiyetteki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmiş; ihtilafların hakkaniyete uygun bir şekilde çözümünü esas alan tüm bunları yürütmeye yönelik destek teyit edilmiştir.

6. Yunanistan ile ilişkilerimizde son dönemde olumlu havanın sürdürülmesinin, her iki taraf ve bölgemiz için faydalı olacağı mütalaa edilmiş; Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiğini anlatmaktadır.

7. 14 Mayıs 2023 pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel seçiminin, huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesine yönelik olarak gözden geçirilmiştir. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.