23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C
  • İzmir29°C
  • Antalya26°C

NASA'NIN DÜZENLEDİĞİ YARIŞMADA VAN GÖLÜ FOTOĞRAFI BİRİNCİ SEÇİLDİ

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü fotoğrafı birinci seçildi.

NASA'nın düzenlediği yarışmada Van Gölü fotoğrafı birinci seçildi

13 Nisan 2021 Salı 17:41

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, birçok rakibini eleyerek finale çıkan Van Gölü'nün uzaydan çekilen görseli, rakibini geride bırakarak birinci oldu.

8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş 32 favori dünya fotoğrafıyla başlayan yarışmanın finaline kalan Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü fotoğraf ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen, Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğrafın yarıştığı yarışmanın finalinde Van Gölü fotoğrafı birinci seçildi.

Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika Kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların bulunduğu fotoğraf, yarışmaya katılan 32 fotoğraf arasından finale kalmıştı.

Oylamalar bugün ABD yerel saat ile 12.00 ile sona erdi.  NASA tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılan 32 fotoğraf için 930 binden fazla oy kullanıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, yarışmanın birincisinin ise Van Gölü fotoğrafı olduğu kaydedildi.

Yarışma, Türkiye'de ilgiyle takip edilmiş ve destek için kampanyalar başlatılmıştı. Finale kalan Van Gölü fotoğrafı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere, birçok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü de destek çağrısı yapmıştı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.