27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

NİL NEHRİ’NİN KAYNAĞI KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Uganda’nın Jinja şehrindeki Viktorya Gölü’nün Nil’e açılan noktası, görenleri adeta büyülerken turizm potansiyeli olmasına rağmen tanıtımı yapılmadığı için hak ettiği değeri görmüyor.

Nil Nehri’nin kaynağı keşfedilmeyi bekliyor

17 Mayıs 2020 Pazar 14:54

Dünyanın en uzun nehri olan Nil Nehri’nin yine dünyanın en büyük 2. gölü olan Victoria Gölü'nden doğduğu ifade ediliyor. Uganda’nın başkenti Kampala’ya 80 kilometre uzakta bulunan Jinja şehrindeki Viktorya Gölü’nün Nil’e açılan noktası, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden.

Turizm potansiyeli olmasına rağmen tanıtımı yapılmadığı için hak ettiği değeri görmeyen ve ziyaretçilerin olmadığı bölge, Nil’i besleyen suların başlangıç noktası olarak kabul ediliyor.

Afrika’daki hayat için çok önemli olan Nil’in Viktorya Gölü’nden çıkan suyu, yaklaşık 6 bin 800 kilometre yol kat ederek Akdeniz’e varıyor. Nil’i besleyen başlıca kaynaklardan olan Viktorya Gölü, dünyanın ikinci en büyük tatlı gölü konumunda.

Başlangıç noktasındaki su hareketliliği gözler görülürken, adeta alttan kaynıyor. Nehir kenarları ve doğuş yerinde turistler için konaklama alanları da bulunuyor.

Kuş sesleri, kahverengi tepeler ve yeşilin eşlik ettiği manzarada tekne yolculuğu farklı bir deneyim sunarken, bölgenin çok sayıda kuşa da ev sahipliği yaptığı görülüyor.

Tarihi değere sahip ve turizm potansiyeli olmasına rağmen tanıtımı yapılmadığı için hak ettiği değeri görmüyor.

Nehir kenarındaki işletme sahipleri ise hükümet yetkililerden bölgeye daha fazla yatırım ve destek vermeleri gerektiğini belirtiyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.