19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • İzmir16°C
  • Antalya18°C

ORKUN KÖKCÜ: DİNİ SEBEPLERLE GÖKKUŞAĞI BANDINI TAKMAYACAĞIM

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Feyenoord’un kaptanı milli futbolcu Orkun Kökcü, dini sebepler nedeniyle cinsel sapkınları temsil eden gökkuşağı bandını takmayacağını açıkladı.

Orkun Kökcü: Dini sebeplerle gökkuşağı bandını takmayacağım

16 Ekim 2022 Pazar 21:56

Milli futbolcu Orkun Kökçü, cinsel sapkınlığı simgelediği gerekçesiyle takımı Feyenoord'un gökkuşağı rengindeki kaptanlık pazubendini takmayacağını açıkladı.

Feyenoord'un sitesine konu hakkında açıklamalarda bulunan Orkun Kökçü, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden kaptanlık pazubendini takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının, bu konuda hayal kırıklığına uğrayacağını tahmin edebiliyorum. Umarım, dini seçimime de saygı gösterilir." dedi.

Orkun Kökçü'nün yerine Gernot Trauner'in kaptanlık pazubendini taktığı lig maçında Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar'ı 3-1 yendi.

Bu maçta 90 dakika boyunca sahada kalan Orkun Kökçü, takımının ilk golünü penaltıdan kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.