19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

PALU'DA ÇİFTÇİLERE 60 TON TOHUM DAĞITILDI

​Elâzığ Palu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yüzde 75'i hibe olmak üzere çiftçilere 60 ton arpa, macar fiği, yem bezelyesi ve mercimek tohumu dağıtıldı.

Palu'da çiftçilere 60 ton tohum dağıtıldı

17 Kasım 2020 Salı 15:05

Palu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarımsal Üretimin Artırılması ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma projesi kapsamında 2021 üretim sezonunda ekimi yapılmak üzere Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı üreticilere 22 ton arpa tohumu,24 ton Macar fiği tohumu, 12 ton yem bezelyesi tohumu,2 ton mercimek tohumu olmak üzere toplamda 60 ton tohum dağıtımı yapıldı.

Ayrıca mera ıslah ve amenajmanı projeleri kapsamında Palu ilçesi Kasil Köyü merasına 12 ton, Baltaşı köyü merasına 5 ton gübre serimi gerçekleştirildi.

Palu ve köylerinde kaba yem ihtiyacının düşük maliyetler ile karşılanmasıyla sürdürülebilir ve karlı bir hayvansal üretim yapılabileceğini belirten İlçe Müdürü Engin Özen, mevcut hayvan varlığının kaba yem ihtiyacını karşılaması için yem bitkileri ekim alanlarının ve verimlerinin arttırılmasının zorunluluk haline geldiğini kaydetti.

İlçede hayvansal üretimde sürdürülebilir bir model oluşturmak adına son yıllarda birçok çalışma yürütüldüğünü de aktaran Özen, 2021 üretim sezonunda kullanılmak üzere Palu'da toplam 60 ton tohum dağıtımı yapılarak yüzde 75'inin bakanlık hibesiyle gerçekleştiğini dile getirdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.