28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Antalya16°C

RTÜK'TEN TV'LERE 4 GÜNLÜK KISITLAMA HAKKINDA TAVSİYE

​Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı (RTÜK), medya hizmet sağlayıcıların özellikle 4 günlük kısıtlama zarfında tüm aile fertlerinin birlikte seyredeceği programların seçiminde daha hassas davranmalarını istedi.

RTÜK'ten TV'lere 4 günlük kısıtlama hakkında tavsiye

28 Aralık 2020 Pazartesi 14:45

RTÜK, Coronavirus önlemleri kapsamında yılbaşında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle TV'lere tavsiyelerde bulundu.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, günümüzde medyanın, sahip olduğu içerik ve görsel çekiciliği ile eğitim sistemlerinin en önemli rakibi konumuna geldiği belirtildi.

Üst Kurul tarafından aile ve çocukların korunması amacıyla başta denetim faaliyetleri olmak üzere aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin desteklenmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak çalışmaların yürütüldüğü belirtilen açıklamada, aile ve çocuk dostu yapımları özendirmek için önemli teşvik mekanizmalarının 2021 yılında devreye alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Üst Kurul tarafından topluma örnek olan program ve yapımlara farklı dallarda Medya Mükemmellik ödüllerinin verileceği ifade edildi.

Özellikle tam gün sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde ailelerin, çocuklarıyla birlikte ekran karşısında daha çok zaman geçirdiğine işaret edilen açıklamada, "Televizyonlarda yayınlanan programların etkisi, önce toplumumuzun en güçlü yanını oluşturan aileler üzerinde görülmekte ve ardından tüm topluma yansımaktadır. Yeni yılla birlikte 4 gün boyunca aziz vatandaşlarımızın evde aileleriyle birlikte zaman geçirecekleri göz önünde bulundurulduğunda, televizyonlarda nostalji günlerinde olduğu gibi ailenin sıcaklığını yansıtacak faydalı, eğlendirici ve bilgilendirici programların yayınlanmasının önemi bir kat daha artmaktadır." denildi.

Açıklamada, "Yukarıda açıklanan hususlar doğrultusunda medya hizmet sağlayıcıların özellikle 4 günlük zaman zarfında tüm aile fertlerinin birlikte seyredeceği programların seçiminde daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Maziden hatırladığımız örnek ve güzel ev manzaralarında olduğu gibi evin en küçüğüyle en büyüğünün, belki dedeyle torunun, birlikte izleyebileceği ve dinleyebileceği türden yayınları ısrarla tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.