29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Antalya23°C

SANCAKTEPE PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde, Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullandığını kaydetti.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı

29 Mayıs 2020 Cuma 17:06

foto-galeri.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınında kaybedilen tüm hocalar ve vatandaşlarla birlikte Prof. Dr. Feriha Öz'e Allah’tan rahmet diledi.

“ÜLKEMİZE HİZMET EDEN HİÇ KİMSEYİ UNUTMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kadirşinas bir milletiz. Ülkemize hizmet eden, bu uğurda fedakârlık gösteren hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy'de inşa edilen hastaneye de Prof. Dr. Murat Dilmener'in ismini verdik. Böylece ömürlerini insan sağlığına adayan, salgın döneminde de yine büyük bir gayretle çalışırken son nefeslerini teslim eden hocalarımızın isimlerini ebediyete kazıdık” dedi.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun isminin de Okmeydanı'nda inşa edilen şehir hastanesine verildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan 2. Abdülhamit tarafından inşa ettirilen Hadımköy'deki hastaneye de restoresinden sonra Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un isminin verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin yapımında emeği geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ekibini, yüklenici firma Rönesans Grubu’nun her kademe çalışanlarını tebrik ederek, açılışı yapılan hastane ile Yeşilköy’deki hastane yapımını aynı firmanın yüklendiğini, bunlardan birinin bedelinin de tamamen bu firmaya ait olduğunu vurguladı.

Kapasitesinin tamamı gerektiğinde yoğun bakım altyapısına sahip bu hastanenin iki ay gibi kısa bir sürede yapıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde Türkiye, hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullanarak hem de işte buradaki gibi yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir” değerlendirmesinde bulundu.  

“SAĞLIK TURİZMİNİ HEDEFLİYORUZ VE BUNU BAŞARACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Prof. Dr. Feriha Öz Aciz Durum Hastanesi ile Yeşilköy’de inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine havayoluyla da hasta nakli yapılabileceğini anlatarak, şöyle devam etti: “Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde rahatlıkla pist var, bu piste inecek ve buradan yürüme mesafesinde hemen hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için geçerli. Orada da yine havaalanına gelecek ve oradan yürüme mesafesinde hastaneye inecek. Tedavi bitti, yine hemen uçağıyla gitmesi gereken yere gidecek. İster ulusal, ister uluslararası hepsine hazır. Niye? Dedik ya sağlıkta sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Şayet salgın acil bir ihtiyaç göstermiş olsaydı bu süreyi belki daha da kısaltabilirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 72 bin metrekare kapalı alana 1000’in üzerinde yatağa, en modern cihazlara sahip böyle bir hastaneyi kısa sürede hizmete hazır hâle getirmenin dünya çapında bir başarı olduğunun altını çizerek, “Teknolojinin en ileride seviyede olanlarını biz buraya transfer ettik. Türkiye’nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan bu hastanelerimiz kendi vatandaşlarımızla birlikte şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir. Geçtiğimiz yıl 750 bine yaklaşan yabancı hasta sayısının önümüzdeki yıllarda katlanarak artmasını bekliyoruz” dedi.

“SALGIN SÜRECİNDE ÜLKEMİZİN ELİNDEKİ İMKÂNLAR DAHA İYİ ANLAŞILDI”

“Salgın sürecinde sağlık konusunda ülkemizin elindeki imkânların kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığına inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte 190’ı aşkın ülkeden talep geldiğini, Türkiye’nin 90’ı aşkın ülkeye sağlık ürünlerini gönderdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 18 yılda inşa ettiğimiz bin 526 yeni hastane, 4 bine yakın tedavi kurumu, toplamda 240 bini bulan yatak kapasitesi, 1 milyon 100 bine yaklaşan sağlık çalışanı sayısı seviyesine biz hocalarımızın gayretleri, bizim hazırladığımız fiziki mekânlarla ulaştık. Ülkemiz hastanelerinde 48 adet olan MR sayısını 906’ya, 323 olan bilgisayarlı tomografi sayısını bin 210’a, 4 bin 891 olan diyaliz sayısını 17 bin 640’a, 889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine, 618 olan ambulans sayısını 5 bin 382’ye çıkartmamış olsaydık herhalde bu başarıyı gösteremezdik” değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar hizmete açılan 16 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip 11 şehir hastanesinin her birini dünya çapında sağlık kuruluşları olarak inşa ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en büyük mutluluğunu sağlık olarak gören bir inançla ülkemizin dört bir yanını en modern tesislerle donattık. Hamdolsun, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmak ve kalitesini yükseltmek için yaptığımız her yatırımın karşılığını aldık” dedi.

Prof. Dr. Feriha Öz’ün yine tıp alanında profesör olan evlatlarından “Yetiştireceğiniz öğrenciler çok çok önem arz ediyor. Zira tıpta biz fiziki mekânları hazırlıyoruz ama hocaları ise siz yetiştireceksiniz” ricasında bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hocalarımızla da bu fiziki mekânlar ayrıca güç bulacak. Bunu ne kadar başarırsak, bu işte ne kadar büyük hamleler yaparsak inanıyorum ki bu hastanelere gelen hastalarımız da oradaki gördükleri kabiliyetli hocalarımızla birlikte şifa bulacak ve ondan sonra da dualar hem size hem bize olacak” ifadesini kullandı.

DÜNYANIN EN KAPSAMLI VE DÜŞÜK MALİYETLİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en kapsamlı ve en düşük maliyetli genel sağlık sigortası sistemini Türkiye’de kurmuş olmanın öneminin salgın döneminde daha iyi anlaşıldığını kaydederek, “Bakın Amerika bile çözemedi işi, Rusya çözemedi işi hepsi sıkıntıda hepsi. Bizden bakın destek istediler, biz de her yere gönderdik. Mademki bizde var göndeririz dedik ürettik, üretiyoruz” diye konuştu.

Genel sağlık sigortası hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dileyen herkesin aylık 88 lira ödeyerek genel sağlık sigortasına dâhil olabildiğini, bu rakamı ödeyecek gücü olmayan vatandaşların primlerinin ise devlet olarak ödendiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Teşhisin, tedavinin, ilacın tamamı genel sağlık sigortası kapsamına girdiği için vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Özel sağlık kuruluşlarından hizmet almak isteyenler de genellikle de oldukça makul bir rakam olan farkını ödeyerek bu imkândan yararlanabiliyor. Milletimiz tarafından tüm bu hizmetler Allah razı olsun mukabelesiyle, memnuniyetle karşılanmıştır. Diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok Amerika’da, Avrupa’da, diğer gelişmiş ülkelerde insanlar ancak yeteri kadar paraları varsa sağlık hizmeti alabiliyor, yoksa gerçekten çok perişan durumlara düşüyorlar. Üstelik biz bu salgın döneminde, özellikle de Hollanda’dan birçok oralarda çalışan vatandaşlarımız maalesef ölüme terk edilmişlerdi ve onları biz ambulans uçaklarımızla aldırttık ve geldiler tedavileri Türkiye’de devam ediyor. Üstelik biz bu hizmetleri bütçemizi altüst etmeyecek, sağlanan fayda ile maliyetin gayet dengeli olduğu ekonomik bir zeminde veriyoruz. Türkiye’deki genel sağlık sigortasını incelemek için dünyanın dört bir yanından heyetler ülkemizi ziyaret ediyor. İnşallah salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimizi hem genel sağlık sigortamız başarılı bir model olarak küresel düzeyde daha çok ilgi çekecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son iki asır boyunca büyük kayıplar yaşadığını, tarihî fırsatları kaçırdığını belirterek, “Ülkemizin bu savrulmalarının ve içe dönük mücadele üzerine kurulu serencamın sürmesini isteyenler darbelerden vesayete, terör örgütlerinden kifayetsiz siyasetçilere kadar malzeme bulmakta zorlanmamıştır. Ancak milletimiz istiklalinden ve istikbalinden ümidini hiç kesmemiştir” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ MUTLAKA 2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte millî iradeden aldığı güçlü bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına gönderilmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir. Rahmetli Abdülhamid-i Sani, Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi isimlerin milletimizin gönlünde taht kurmasının gerisinde işte bu gerçek vardır. Milletimizin 18 yıldır gerektiğinde canı pahasına bizim yanımızda yer alması da bu mücadele silsilesinin devamıdır” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye yapacak daha çok hizmetleri bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Gençlerimize bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımız fethin, 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye’yi bırakmakta kararlayız. Biz göremesek de evlatlarımızın Malazgirt Zaferimizin bininci yıl dönümü olan 2071’de tüm kayıplarını telafi etmiş, dünya sahnesinde hak ettiği yere gelmiş bir Türkiye’de yaşayacağından eminiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Prof. Dr. Feriha Öz'ün kızı Fulya Öz ve gelini Büge Öz ile hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.