29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Antalya26°C

ŞANLIURFA'DA TIP MERKEZİNDE GÖREVLİ DOKTOR DARP EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinde çalışan acil hekimin SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Şanlıurfa'da tıp merkezinde görevli doktor darp edildi

28 Haziran 2022 Salı 15:30

Olay, Kışla Mahallesi'nde bulunan özel tıp merkezinde yaşandı.

İddiaya göre, rahatsızlığından dolayı tıp merkezinin acil bölümüne giden ismi açıklanmayan bir hasta, muayene olmak istedi. SGK sisteminin hata vermesine sinirlenen hastanın acil bölümünde görevli doktoru darp ettiği, olaya hasta yakınlarının da dâhil olduğu ileri sürüldü.

Olay anı hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, koridorda hasta yakınları ve hekim arasında yaşanan arbedenin muayene odasında devam ettiği görülüyor.

"Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz"

Darp olayına tepki gösteren Şanlıurfa Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada, "Sağlıkta şiddet olayları, çıkan yetersiz yasaların ve cezasızlığın sonucu olarak tırmanarak devam ediyor. Sağlık bakanlığı her açıklamasında algı yaratarak yeterli düzenleme yapıldığını iddia etmektedir. Madem düzenleme yapıldı ise şiddete karşı cezasızlık neden devam etmektedir? Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, beklentilerimize karşılık gelecek bir düzenleme yapmamıştır. Savcılılara ve hâkimlere çağrımızdır; toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz." denildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.