20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Antalya19°C

ŞEHİD AYTAÇ BARAN HOCA MEZARI BAŞINDA ANILACAK

PKK tarafından 2015 yılında uğradığı suiakst sonucu şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, şehadetinin 8'inci yıl dönümü münasebetiyle mezarı başında anılacak.

Şehid Aytaç Baran Hoca mezarı başında anılacak

06 Haziran 2023 Salı 16:30

 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi şehitlik semtinde PKK tarafından haince katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti.

Şehadetinin 8'inci yıl dönümü münasebetiyle Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından cuma günü saat 17.30'da mezarı başında anma programı düzenlenecek.

Düzenlenecek olan programla ilgili konuşan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, herkesi yapılacak olan programa davet etti.

Şehid Aytaç Baran'ın şehadeti öncesinde bölgenin siyasi durumunu özetleyen Çelik, "Bilindiği üzere çukur siyaseti ve çözüm süreciyle birlikte bölgede çok ciddi bir başıboşluk meydana geldi. Bölgedeki Kürt halkının menfaatini ve hayrını istemeyen derin yapılar HDP ve PKK gibi yapıları kullanarak kaostan beslendi." dedi.

"HDP veya PKK nerede kuvvetli olursa orada huzursuzluk çıkardığını ısrarla dile getiriyorduk"

6-8 ekim olaylarını hatırlatan Çelik, "Halkımızın da hatırlayacağı üzere 2014 yılındaki 6-8 ekim olaylarında kurban eti dağıtan gençlere yönelik tarihin unutamayacağı bir katliam gerçekleşti. Bu katliamdan 8 ay sonra 2015 yılı haziranında yapılan seçimlerde her tarafa özellikle doğu ve güneydoğu illerine astıkları afişlerde musluktan kan akan resim paylaşılmıştı. Bununla şunu demek istiyorlardı: Bize oy vermezseniz her taraf kan olacak. Bizler Şehitler Kervanı Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, Peygamber Sevdalıları Vakfı gibi bölgede yaşayan Kürtler olarak şunu ısrarla dile getiriyorduk. Diyorduk ki; HDP veya PKK nerede kuvvetli olursa orada huzursuzluk çıkarıyor, kan döküyor, fitne yapıyor." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Söz konusu o seçimde 80 milletvekili çıkardıktan sonra kuvvetli oldukları her yerde fitne ateşini yaktılar. İşte bu fitnelerden bir tanesi de Şehid Aytaç Baran'ı hunharca katletmek oldu. Aytaç Hoca'nın seçilmesinin sebebi kaldığı derneğin bulunduğu şehitlik semtinde gençlerin maneviyatı üzerine çalışmalar yapıyordu. O güzel ahlakıyla mahalle üzerinde çok ciddi olumlu etkiler bırakmıştı. Bu da onları rahatsız ediyordu." şeklinde konuştu.

"Rehber edindiğimiz büyük zatların tümü bu yoldan geçti"

Yapılan katliamın ilk olmadığı gibi son katliam da olmayacağının altını çizen Çelik, "Aytaç Baran kardeşimizi şehid ettiler. Bu onları ne ilk ne de son şehid ettiği Müslümanlar olacaktır. Çünkü biz olaya hak-batıl mücadelesi olarak bakıyoruz. Yani nerede hak ehli varsa ve orada İslam için mücadele ediliyorsa karanlık güçler bundan rahatsız olacak. Ondan dolayı onlar hak ehlini tehdit, öldürme ve boykotlarla mücadele edecekler. Bu mücadele habil ile kabilden beri devam ediyor. Fakat bölge Müslümanları olarak bizler onları bizi öldürmesi, eziyet-işkence etmesi davamızdan asla yıldırmayacaktır. Çünkü geldiğimiz yol, usul, rehber edindiğimiz büyük zatların tümü bu yoldan geçti." diye belirtti.

Düzenlenecek programa tüm Müslümanları davet eden Çelik, "Dolayısıyla biz Müslümanlara karşı sergiledikleri sert tavır imanımızı bilemekten, mücadele aşkımızı artırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Bu minvalde Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti olarak cuma günü şehidin kabri başında saat 17.30'da anma etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.