28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

SİİRT UMUT KERVANI'NDAN MUHTAÇ AİLELER İÇİN YARDIM TALEBİ

​Umut Kervanı, Siirt'te geçimlerini yapmakta büyük zorluklar çeken 2 aile için hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Siirt Umut Kervanı'ndan muhtaç aileler için yardım talebi

23 Kasım 2020 Pazartesi 15:22

Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, zor durumdaki Çınar ve Yılmaz ailelerini ziyaret ederek gıda yardımında bulundu.

Söz konusu ailelere devamlı olarak yardımda bulunduklarını ancak ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldıklarını söyleyen Tokdemir, soğukların başlamasıyla yakacak odun ve kömürü bulunmayan Nurcan Çınar ve Siirt Belediyesine 3 bin TL su borcu bulunan Zeynep Yılmaz için hayırseverler çağrıda bulundu.

Tokdemir, "Şu anda yardım getirdiğimiz muhtaç aile (Nurcan Çınar), geçen yıl bize başvuruda bulunmuştu. Ailenin 5 çocuğu var, eşi şeker hastası ve çalışamıyor. 300 TL ev kirası ödüyorlar. Sadece 3 ayda bir Sosyal Yardımlaşma Vakfından çocuk parası alıyorlar, bunun dışında başka bir gelirleri yok. Bugün aileye gıda, çocuk ayakkabısı ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

Yılmaz ailesinin de 6 kişilik yetim bir aile olduğunu söyleyen Tokdemir, evin reisinin 2 yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirtti.

Tokdemir, "Ailenin 3 bin TL civarında birikmiş su borçları var ve bu borcu da ödeyecek imkânları yok." diyerek ailelere yardım yapılması çağrısında bulundu.

5 çocuğuyla tek başına kaldığını ifade eden Zeynep Yılmaz da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan ayda 900 TL yardım aldığını ancak her 5 çocuğunun da okula gittiği, kirada oturduğunu; bu gibi nedenlerle geçinemediğini ifade etti.

Eşinin şeker hastalığı nedeniyle çalışamadığını, soğuklardan dolayı kurdukları sobayı ise odun ve kömür alamadıklarından yakamadıklarını dile getiren Nurcan Çınar da "5 çocuğum var ve 5'i de okula gidiyor ama masraflarını karşılayamıyorum, tabletleri ve internetleri olmadığı için canlı yayına da katılamıyorlar. Kirada oturuyoruz, aylık 300 TL ödüyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfından 3 ayda bir çocuk parası alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aileler, kendilerine yardım eden Umut Kervanına teşekkür ettiklerini belirterek hayırseverlerden de yardım beklediklerini belirttiler.  (İLKHA)







Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.