24 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Antalya30°C

ŞIRNAK’TA BİLİM MERKEZİ KURULDU

Şırnak Üniversitesi’nin “Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi” projesi Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başarıyla uygulanarak hayata geçirildi.

Şırnak’ta Bilim Merkezi kuruldu

21 Ekim 2020 Çarşamba 13:44

Şırnak Üniversitesi Kampüs yerleşkesinde kurulan Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi gerek tanıtım figürleriyle maketleri gerekse 3D modelleriyle gösterimi sağlanmış olacaktır. Ziyaretçilere görsel ve işitsel cihazlarla uygulamalı eğitim sunumları yapılarak bilgi en iyi şekilde aktarılacaktır. Böylece Bölgenin hem turistik hem de ticari alanda kalkınmasına ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacaktır.

Projenin amacı sessiz ve ruhsuz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması istenmeyen ve yasak olan objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine ziyaretçilere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunulacaktır.

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından bilgilendirme sunumları, broşür, el ilanı, seminer gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu merkezin ziyaretçilerini öncelikle ilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademelerde öğrenim gören öğrenciler oluşturacaktır.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından eğitim düzeyinin düşük olduğu Bölge’de alternatif turizm çeşidi olan "Eğitim Turizmi" ile ziyaretçilere turizm bilinci ve farkındalığı kazandırılacaktır. Modern teknolojiyi ve bilgiyi bir arada sunacak yüksek prestije sahip bu Merkez Şırnak iline değer katacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.