19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Antalya22°C

SÖZ VE KALEM DERGİSİ 10 YAŞINDA

​Gençlik ve edebiyat dergisi Söz ve Kalem Dergisi, 10'uncu yılında dolu dolu içeriklerle okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.

Söz ve Kalem Dergisi 10 yaşında

02 Ekim 2022 Pazar 17:02

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem Dergisi, hakikati ulaştırma yolculuğunda 10 yılı geride bıraktı.

Derginin Ekim sayısı "Derdimiz, Dergimiz, Söz ve Kalem 10 Yaşında" kapak başlığıyla okuyucuyla buluştu.

Dergi, yeni yayın döneminde yenilenen logosu ve tasarımıyla okuyucusuna görsel bir şölen sunuyor.

"İman kişiyi aksiyoner yapar, edilgen değil etken yapar, pasif halden aktif hale getirir"

10 yaşına giren dergide, "Biz sana onların haberlerini bir gerçek (olay) olarak aktarıyoruz. Gerçekten onlar Rablerine iman etmiş gençlerdi ve biz de onların hidayetlerini arttırmıştık. (Kehf-13) Allah'a hakkıyla kul olmaya çalışan her Müslüman gencin kendisine şiar edindiği ayet bu olsa gerek. Zira imanları gereği dönemin en güçlü idarecisi olan Roma imparatorunun karşısında Allah'ın birliğini haykıran gençlerin imanı gıpta edilecek ve örnek alınacak bir imandır. Çünkü iman kişiyi aksiyoner yapar, edilgen değil etken yapar, pasif halden aktif hale getirir. 10 yıl önce yine bir Ekim ayında 'Vira Bismillah' diyerek yola çıkan dergimiz Söz&Kalem de yola çıktığı ilk gün Kehf suresinde bahsi geçen iman ve istikamet sahibi gençleri kendisine örnek aldı. En nihayetinde sözünü ve kalemini Allah için kullanan gençlerin ortak derdi olarak ortaya çıkan, Ashab-ı Kehf gençleri gibi imanları gereği hakkı haykırmayı kedisine şiar edinen ve bu ulvi amaç üzere yola çıkan gençler için bir buluşma noktası olmaya çalışan dergimiz Söz&Kalem 10'uncu yılına girdi. Allah'a hamd olsun ki 2013 yılının Ekim ayında çıkardığımız ilk sayımızın üzerinden tam olarak 10 yıl geçti ve yine hamdolsun ki bu ay 109'uncu sayımızla tekrardan sizlerin huzurlarınızdayız. Dile kolay 10 yıl! Dergimizi meydana getiren, dergimiz etrafında kenetlenen, okuma ve yazma kültürü oluşturmaya çalışan her bir yazarımız ve okurumuzun en nihai amacı yaratılış gayesi olan Rabbimize kulluk adına iyi ve güzel işler ortaya koyabilmektir. Geride bıraktığımız 10 yıl ve çıkardığımız 109 sayıda da bu amacı gözettik. Bundan sonraki süreçte de bu amaç uğruna bir çaba ortaya koymaya çalışacağız inşallah. Zira yüce Allah Mülk suresinin ikinci ayetinde, 'O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı sınamak için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.' diye buyurur. Dolaysıyla dünyaya geliş amacımız olan Allah'a kulluk ile birlikte diğer bir yaratılış amacımız da güzel işler yapmaktır. Bizler de Söz&Kalem dergisi olarak bu yaratılış amacımıza uygun bir şekilde, Allah'ı razı ve hoşnut edecek güzel işler yapma gayreti ile bu yola revan olduk ve iyi işler çıkarabilmek için gayret ettik. Allah’ın adını yüceltecek, O’nun davasını ilerletecek ve Müslümanlara fayda sağlayacak iyi işler ortaya koyma gayretinde bulunduk." ifadelerine yer verildi.

"Dergimiz derdimizdir şiarıyla sahiplendiğimiz Söz&Kalem Dergisi bugün 10 yaşında"

Dergi 10'uncu yılına girerken; ilk sayısından bugüne dergiyi ilgiyle takip eden, abone olan ve oldurtan, okuyan ve okutturan, sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan tüm okurlarına teşekkür ederek, "Dergimizin her alanda istenilen faydayı sağlayabilmesi için emek veren tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. İlk günden beri hiçbir karşılık beklemeden dergimizin abonelik çalışmalarını üslenen, yaz kış demeden dağıtımını yapan kardeşlerimize de ayrıca teşekkürü borç biliyoruz. Dergimiz derdimizdir şiarıyla sahiplendiğimiz Söz&Kalem Dergisi bugün 10 yaşında. Sizlere layık olabilme adına çabalıyor ve her sayımızda sizlere faydalı olacağını umduğumuz konulara yer veriyoruz. Layık olabilme temennisiyle hep birlikte nice 10 yıllara" temennisinde bulunuldu.

Derginin Ekim ayında; geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Söz ve Kalem Dergisi Yazarı Orhan Özsoy yad edilirken, Özsoy'un kaleme aldığı son yazı duygu yüklü anlam barındırıyor.

Dergide ayrıca; analiz, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, bilim ve teknolojiye dair önemli yazıların yer aldığı Söz ve Kalem dergisi, matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra, dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.