28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı, 29 bin 689 sağlık çalışanının ilk etabı olan 12 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını duyurdu.

Sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak

05 Temmuz 2019 Cuma 10:21

Sağlık Bakanlığı, daha önce kamuda istihdam edileceği belirtilen 29 bin 689 sağlık çalışanının ilk etabı olan 12 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın KPSS puanıyla atanacak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli için, bir ay içinde ilana çıkacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce müjdesini verdiğimiz 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdamına yönelik çalışmamızın ilk etabı olan 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun.

Bakanlığımızın hekim, diş hekimi ve eczacı alımlarına ilaveten 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceğimizi açıklamıştık.

İlk etapta; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli ağlık personeli alınacaktır." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.