28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C

SUDAN SİYONİST İŞGAL REJİMİNİ BOYKOT YASASINI İPTAL ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

Sudan Adalet Bakanı Nasruddin Abdulbari yaptığı açıklamada, Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Kurulu'nun, düzenledikleri ortak toplantıda işgal rejimini boykot yasasının iptalini öngören bir tasarıyı onayladığını bildirdi.

Sudan siyonist işgal rejimini boykot yasasını iptal ettiklerini açıkladı

20 Nisan 2021 Salı 15:41

Başkent Hartum’da ABD Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen resmî törenle sözde normalleşme anlaşmalarını imzalayan Sudan’ın Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Kurulu, yarım asırdan fazla süredir yürürlükte olan işgal rejimini boykot yasasını iptal etti.

Sudan Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi, Sudanlı makamların, siyonist rejim ile ilişki kurulmasını suç olarak kabul eden yasanın lağvedilmesi için kollarını sıvadığını belirtmişti.

1958'den beri Sudan’da yürürlükte olan boykot yasası, işgal rejimi ve orada ikamet edenlerle iş birliğini yasaklıyordu.

Söz konusu yasaya göre, işgal rejiminde faaliyet gösteren şirketler ile bunlarla iltisaklı olan herhangi bir tarafla ticari ilişkiler tesis etmek ve aynı şekilde onların mallarını doğrudan veya transit olarak Sudan’a ithal etmek yasaktı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın işgal rejimi ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Trump ayrıca, Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığını bildirmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.