18 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Antalya17°C

SULAK KÖYÜNÜN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN ÇAĞRISI

​HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Mehmet Selim Narçin, su kuyularının pompalarının elektriğinin kesilmesiyle susuz bırakılan Sulak köyünü ziyaret ederek, köylülerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Sulak köyünün mağduriyeti giderilsin çağrısı

20 Şubat 2021 Cumartesi 10:38

​Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı bin 250 nüfuslu Sulak köyünün su kuyularındaki pompaların elektriği, biriken bir milyon 200 bin TL borç gerekçesiyle kesildi. Köylüler, su ihtiyacını karşılayamadıklarını söyleyerek sorunun çözülmesini talep etmişti.

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Mehmet Selim Narçin, Sulak köyünü ziyaret ederek, mağdur edilen köylüleri sorununu dinledi.

Burada açıklamada bulunan Narçin, köylülerin en temel ihtiyaç olan suya erişiminin engellendiğini belirterek, köylülerin borcu ödeyebilecek imkanların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Covid-19 ile mücadelede en temel faktörün su olduğunu ifade eden Narçin, “Temizlik için suya çok ihtiyaç vardır. Köylüler, kaynak sular pek olmadığı için zor şartlar altında matara ve bidonlarla su ihtiyaçlarını gideriyorlar. Borcun köylüler tarafından ödenmesi çok zor görünüyor. Bunun orta yolunu bulma ve köylülerin ödeyebileceği imkanlar oluşturulması gerekiyor. HÜDA PAR olarak yetkililerin müdahale ederek en kısa zamanda bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.” diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.