19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Antalya20°C

SURİYE'DE KOLERA SALGINI YAYILIYOR

Suriye'de, depremden sonra ülkenin kuzeybatısında 568 kişinin koleraya yakalandığı ve 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye'de kolera salgını yayılıyor

01 Mart 2023 Çarşamba 09:35

Suriye'de hijyen olmayan yaşam koşulları, su eksikliği ve açık kanalizasyonlar kolera salgını görülmesine neden oldu.

Şiddetli ishal ve kusmalarla kendini gösteren kolera vakaları depremden sonra 500'ü geçerken hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi. 

Salgının görüldüğü bölgelerdeki sivil toplum kuruluşları, yerel meclisler, belediyeler, sağlık, eğitim, tarım ve sosyal hizmetler müdürlükleri koleraya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ardından birçok bölgede altyapı, su ve kanalizasyon sistemlerinin zarar görmesi, hastalığın salgın olasılığını artırıyor.

Sivil savunma ekipleri, siviller arasında koleranın yayılmasını azaltmak için farkındalık yaratmanın yanı sıra özellikle depremden etkilenen bölgelerde acil müdahale ve temizlik çalışmalarını yoğunlaştırıyor

Alınan tedbirler kapsamında özellikle çadır kentlerde sağlık ve hijyen çalışmaları artırıldı, hastanelerde kolera servisleri açıldı, çadır kentlerde sahra noktaları kuruldu ve okullarda hijyenin önemi anlatılarak çocukların korunması sağlanıyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.