29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİYLE İLGİLİ TEBLİĞ YAYINLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi veya kuruluşların destekleneceğini belirtti.

Tarımsal destek ödemesiyle ilgili tebliğ yayınlandı

25 Kasım 2022 Cuma 16:46

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2022 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ve 2023 yılında uygulanacak sertifikalı tohum kullanım desteğine ilişkin 6243 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'na istinaden Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ, 25 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Açıklamada, "Yayınlanan tebliğ kapsamında bakanlık tarafından tarımsal yayım ve danışmanlık desteği; Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan serbest tarım danışmanları ile ziraat odası ve üretici örgütlerinde en fazla beş tarım danışmanı olmak üzere istihdam edilen her bir tarım danışmanı için 72 bin TL olarak yapılır.

Danışmanlık desteği on iki aylık hizmet sunumuna bağlı kalmak kaydıyla 01. Haziran 2023 tarihinden sonra  36 bin TL ve  15 Kasım 2023 tarihinden sonra 36 bin TL olmak üzere iki eşit dilim halinde serbest tarım danışmanlarına ve kuruluşlara Bakanlıkça belirlenen tarihlerde ödenecektir." denildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.