19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Antalya17°C

TÜBİTAK "16. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMASI" BÖLGE SERGİSİ MALATYA'DA AÇILDI

Sergide, 8 ilden dereceye giren 102 proje, jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek 10 alanda bölge birincisi seçilecek projeler, 06-10 Haziran tarihleri arasında Diyarbakır’da yapılacak Türkiye finallerine katılacak.

TÜBİTAK "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması" bölge sergisi Malatya'da açıldı

28 Mart 2022 Pazartesi 23:30

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" bölge sergisi, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Adıyaman'dan 16, Bingöl'den 5, Diyarbakır’dan 16, Elazığ’dan 23, Malatya’dan 28, Mardin’den 5, Şanlıurfa’dan 6 ve Tunceli’den 3 olmak üzere toplamda yarışacak olan 102 proje arasından birinci seçilen projeler Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Final yarışmasına katılacak.

Sergide konuşan Vali Aydın Baruş, “Sekiz ilimizden katılan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz hoş geldiniz. Öğrencilerimizin çok heyecanlı oldukları gözlerinden belli oluyor. Bugün burada yıl boyunca sarf ettikleri emeğin ödülünü almak üzere bulunuyorlar. Yarışacak olan 102 proje arasından birinci seçilen projelerimiz Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Final yarışmasına katılacak. Umarım Bütün öğrencilerimiz için bu yarışma güzel geçer ve ortaya çok güzel projeler çıkar. Onların geleceğin de önemli roller üstlenecek bir aşama olur. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin, başarılar nasip etsin. Sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler, bu yarışmaya katılmak başlı başına büyük bir cesaret ve başarı örneği bu nedenle sizleri ayrıca tebrik ediyoruz. Bu yarışmanın Malatya’da gerçekleştirilmesini sağlayan Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.