19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Antalya16°C

TUNUS'TA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İKİNCİ TURA KALDI

Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, adaylardan hiçbirinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı ve seçimlerin ikinci tura kaldığı belirtildi.

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

16 Eylül 2019 Pazartesi 09:30

Tunus’ta seçmen, cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Oy verme işlemi dün yerel saatle 18:00'de sona erdi.

24 adayın yarıştığı seçimlere katılım oranı yüzde 45'te kaldı. 2014 yılında yapılan ilk özgür seçimlere katılım oranı yüzde 70'e yakındı.

Açıklanan ilk sonuçlara göre adaylar arasından, siyasi arenada adı pek duyulmayan Anayasa Profesörü Kays Said oyların yüzde 19,5'ini topladı. Said'i, yüzde 15,5'lik oy oranıyla Tunus'un Kalbi Partisi Genel Başkanı Nebil Karvi takip etti.

Nahda Hareketi'nin adayı Abdulfettah Moro ise yüzde 11 oy oranıyla üçüncü sırada gelirken, Nida Tunus Partisi'nin adayı eski Savunma Bakanı Abdulkerim ez-Zubeydi yüzde 9,4 ile dördüncü, Başbakan Yusuf Şahid ise yüzde 7,5 ile beşinci oldu.

Nahda Hareketi Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası Müdürü Semir Dilo, "ellerindeki rakamların basın kuruluşlarında görünenden farklı" olduğunu belirterek, kesin sonuçları ancak Yüksek Seçim Konseyi'nin (YSK) açıklayabileceğini duyurdu.

Tunus'un 2014'te hayata geçirdiği ve "Arap dünyasının en demokratik anayasası" olarak gösterilen metnin mimarlarından 61 yaşındaki Kays Said, "siyasette ahlak, yolsuzlukla mücadele" gibi vaatleriyle seçimler öncesinde siyaset dışı favori aday olarak öne çıkmıştı.

Kesin sonuçların Salı günü açıklanması bekleniyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.