29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Antalya17°C

TÜRKİYE VE BAE ARASINDA "ORTAK STRATEJİK GÜVENLİK DİYALOĞU" KURULACAK

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında "Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu" kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye ve BAE arasında "Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu" kurulacak

30 Kasım 2022 Çarşamba 09:35

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed El Nahyan arasındaki görüşmede, Türkiye ve BAE arasında "Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu" kurulması kararlaştırıldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Abu Dabi'de bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu mutabakatla hem Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki vatandaşlarımızın hem de onların Türkiye'deki vatandaşlarının hem güvenliklerini temin eden hem de suç ve suç unsurlarını takip etmeye çalışan bir anlayış ortak bir şekilde değerlendirilecek. Aynı zamanda yetkinliklerimizin de birbirimizle paylaşılması sağlanacak." dedi.

Bu mekanizmanın sınır aşan suçlarla mücadeleyi de güçlendireceğini dile getiren Soylu, "Kaçakçılık, organize suçlar gibi birçok alanda hem bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübeleri hem de iki ülkenin alacağı tedbirlerde birbirine gösterebilecekleri örnekleri paylaşabileceğimiz bir anlayış geliştirmeye çalıştık. Zaten şu anda yürüyen bir güvenlik işbirliği anlaşması sürecimiz var. İnşallah onu da en yakın zamanda bir vesileyle tamamlamış, bitirmiş olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

http://

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.