20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir15°C
  • Antalya17°C

UMUT KERVANI BAŞKANI KURTARAN: ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA MÜLTECİLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

​​​​​​​Ülkelerinde yaşanan savaş, iç karışıklık ve zulüm sebebiyle farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan ve çoğunluğunun çadır kamplarda yaşam mücadelesi verdiği mültecilerin dramı yaklaşan kış mevsimi nedeniyle daha da ağırlaşıyor.

Umut Kervanı Başkanı Kurtaran: Zorlu kış şartlarında mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti içerisindeyiz

20 Kasım 2022 Pazar 12:11

Mültecilerin yaşadıkları zorluklar ve yapacakları yarım çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, İdlib kırsalı başta olmak üzere Bangladeş ve Yemen gibi ülkelerde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında ellerinde geleni yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kurtaran, "Günümüzde özellikle göçmenlerin yaşadığı büyük sorun ve sıkıntılar var. Özellikle son zamanlarda savaşlar başta olmak üzere ülkelerinde geçinemeyen, şiddete maruz kalan insanların vatanlarını terk edip farklı diyarlara gitmeleri, gittikleri yerlerde de karşılaştıkları sorunların çokluğu göz ünündedir. Bizler de Umut Kervanı olarak göç eden ve şu anda zor durumda olan kişilere karşı yaklaşan zorlu kış şartlarında onlara yardım etmenin gayreti içerisindeyiz. Hemen yanı başımızda, İdlib kırsalında çadır kentlerde kalan, çamur bataklığı ve kar altında can verenler oldu. Diğer tarafta Budistlerin saldırısından kaçıp Bangladeş kamplarına sığınan, orada yaşam mücadelesi verenler var. Burada özellikle çocuklar ve yaşlıları daha fazla zor durumda kalarak hayatlarını idame ettirmede büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar. Gençler eğitimden mahrum kalabiliyorlar. Bu zorlu kış aylarında göçmenlere ensar olup onlara el uzatabilmenin gayreti içerisinde olup başta barınma ihtiyaçları olmak üzere ısınma, gıda ve eğitim ihtiyaçlarını karşılama noktasında üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.