28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C
  • İzmir22°C
  • Antalya18°C

UMUT KERVANI YETİM VE MUHTAÇ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ

İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesini görerek ihtiyaç sahibi insanlara elini uzatmaya devam eden Umut Kervanı; Sakarya, Zonguldak, Elazığ ve Bingöl'de yaptığı yardımlarla yine fakir ve muhtaçlara umut oldu.

Umut Kervanı yetim ve muhtaç öğrencileri sevindirdi

08 Kasım 2019 Cuma 12:33

Yurtiçinde ve yurtdışında yardım faaliyetleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı yaklaşan kış mevsimi nedeniyle "Kışları Bahara Çevirelim" sloganıyla yardım çalışmalarına devam ediyor.

Bir bot, bir mont, atkı ve bere projesi ile yetim ve muhtaç öğrencilerin kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına başlayan Umut Kervanı, proje kapsamında Sakarya'da farklı beş okul ve iki köyde, Zonguldak'ta da 2 okulda tespit edilen yetim ve muhtaç çocuklara kışlık giyim yardımında bulundu.

video

Yapılan yardımlarla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, 'Kışları Bahara Çevirelim' projemiz kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de farklı birçok yerde kışlık giyim yardımlarımız devam edecek." dedi.

Kurtaran, "Proje kapsamında giydirilecek muhtaç ve yetim birçok çocuğumuz var. Hayırseverlerimizden gelecek destekler ile bu çocuklarımızın da kışa hazırlıklı girmelerine vesile olacak ve kışlarını bahara çevirmek için gayret edeceğiz. Vakıf olarak bu güzel projeyi gerçekleştirmemize vesile olan hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Sevindirdikleri bu yetim ve muhtaç çocuklar vesilesiyle Rabbimiz de kendilerini sevindirsin ve ecirlerini kat kat versin." ifadelerini kullandı.

Yardım kumanyaları sahiplerine ulaştı

Tespit ettikleri ihtiyaç sahibi aileleri aylık düzenli olarak ziyaret ederek erzak yardımında bulunan Umut Kervanı bu ay Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası öncesinden ailelere çifte bayram yaşattılar.

Hayırseverler ile el ele vererek Elazığ'da ve daha birçok ilde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak sıkıntılarını gidermeye çalışan Umut Kervanı, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevini sürdürüyor.

video

Yetim ve öksüzlere şefkat eli uzatmaya devam eden Umut Kervanı, hazırladıkları kumanyalar ile daha öncesinden tespit edilen ailelere yardımlarını ulaştırdı.

Diğer yandan muhtaçlara yapılan yardımlar kapsamında 11 aileye 8 bin 600 TL değerinde nakit para yardımı ve 3 öğrenciye de bin 800 TL'lik burs yardımı yapıldı.

Bingöl Umut Kervanı, 2019 yılı Ekim ayına ait faaliyet raporunu açıkladı

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2019 yılı Ekim ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, Ekim ayı içerisinde 28 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 7 bin 195 TL tutarında yardımda bulunduklarını belirtti.

video

Bingöl Umut Kervanı başkan yardımcısı Refik Gönül, Ekim ayında yapılan yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaşarak, şunları söyledi:

"Bir ay içerisinde 28 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 7 bin 195 TL tutarında yardımda bulunduk. Her ay olduğu gibi bu ay da Bingöl Umut Kervanı olarak muhtaç ailelere yardımda bulunmaya devam ettik. Muhtaçların umudu haline gelen Bingöl umut Kervanı olarak, yaptığımız yardımlarla muhtaç, kimsesizlerin ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisinde olmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Ekim ayı içerisinde 20 aileye 2 bin 245 TL tutarında gıda yardımı ve 8 aileye 4 bin 950 TL tutarında nakdi yardımda bulunduk. Önümüz kış ve kış ayları muhtaçlar için daha çetin geçiyor. Veren ellerimizden muhtaçların kış aylarını rahat atlatmaları için daha fazla yardım bekliyoruz.  Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.