29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

YAPICIOĞLU'NDAN PSK BAŞKANI BOZYEL’E 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin kongresi sonucu Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanlığına seçilen Bayram Bozyel’i ziyaret etti.

Yapıcıoğlu'ndan PSK Başkanı Bozyel’e 'hayırlı olsun' ziyareti

28 Kasım 2022 Pazartesi 17:46

Yapıcıoğlu, Bozyel’i PSK Diyarbakır İl Başkanlığında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yapıcıoğlu, PSK'nin 3'üncü Olağan Kongresinde Genel Başkanlığa seçilen Bozyel’i tebrik ederek kongerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"PSK ile Kürt meselesine çözüm önerilerimiz çoğu zaman aynı"

Kongrerin ayrıca PSK’nin ilerlemesine ve Kürt meselesinin çözümüne vesile olmasını dileyen Yapıcıoğlu, "Ziyaretteki bir diğer amacımız; bizler diyaloğumuzun bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. PSK ile başta Kürt meselesi olmak üzere Türkiye'deki sorunlarda çözüm önerilerimiz çoğu zaman aynıdır. Bu diyaloğumuzun devam edip görüş alışverişlerinde bulunarak bazı meselelerde belki beraber hareket ederiz." dedi.

19 Aralık'ta HÜDA PAR'ın 10'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da yapılacak kutlamaya Bozyel'i de davet edeceklerini ifade etti.

Ziyaretinden dolayı Yapıcıoğlu'na teşekkür eden ve bu ziyaretin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Bozyel, "Gerçekten de Türkiye hassas hatta olağanüstü bir süreçten geçiyor. Bir çok problem üst üste binmiş ve bunlar 100 yıllık problemler. Öteki tarafta seçimden dolayı Türkiye'de bir değişim ihtimali var. Mesela hükümet de muhalefet de yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini tartışıyor. Kürt Meselesi bütün sıcaklığı ve ağırlığıyla hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun gündemindedir." dedi.

Partiler arası diyaloğun önemine işaret eden Bozyel, "Çünkü bu bir tarafın değil, toplumun ve tarihin meselesidir. Bütün taraflar hem yeni bir anayasa için hem de Kürd meselesinin barış ve demokratik içerisinde çözümü için olabildiğince ittifak etmelidir. Bu çerçevede özellikle Kürt siyasilerin arasında diyalog olmalı, nitekim buna ihtiyaç var. Kutuplaşma ortadan kalkmalıdır. Görüş alışverişlerin ve diyaloğun yolları açılmalıdır ki meselelerimiz akıl yolu ile tartışılabilsin ve bizler de bir çözüm bulalım." diye konuştu.

Bozyel, "Bu çerçevede Zekeriya Bey'in ve HÜDA PAR’ın gelişi bizim için önemlidir. Bizler bu gelişe ve ziyarete çok büyük bir rol biçiyoruz. Bu ziyaret sonrası görüşüp meseleler üzerinde tartışarak nasıl yol bulunur, nasıl çözüm üretilebilir ve bu kan ile şiddete nasıl son verebiliriz gibi konuların üzerinde görüş alışverişinde bulunabileceğimizi umuyorum. Bizler el ele vererek bu meselelere bir çözüm bulalım ve ülkeye barışı getirelim istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.