19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C
  • İzmir20°C
  • Antalya18°C

YEMEN MAHKEMESİ TRUMP HAKKINDA İDAM CEZASI VERDİ

​Yemen’in Saada vilayetinde bulunan bir ceza mahkemesi, aralarında ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında 51 sivilin hayatını kaybettiği otobüs saldırısından dolayı idam cezası verdi.

Yemen mahkemesi Trump hakkında idam cezası verdi

01 Ekim 2020 Perşembe 13:54

SABA haber ajansının verdiği habere göre, Saada 1.Ceza Mahkemesi, Suudi rejimi öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının 2018 yılının ağustos ayında Dhahyan’da bir öğrenci servisine yönelik gerçekleştirdiği ve 51 öğrencinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yargılanan 10 sanığa idam cezası verdi.

Mahkemenin açıkladığı kararda, sanıkların öğrencilerin hedef alındığı Dhahyan katliamındaki rollerinden dolayı idam cezası ile cezalandırıldıkları vurgulandı.

Mahkemenin idam cezası verdiği sanıklar şunlar: Salman bin Abdulaziz el-Saud, Muhammad bin Salman bin Abdulaziz el-Saud, Turki bin Bandar bin Abdulaziz el-Saud, Donald John Trump, James Norman Mattis, Giselle Norton Allen Schwartz, Abd Rabbo Mansour Hadi, Ali Mohsen Saleh al-Ahmar, Ahmed Obaid Bin Dagher, Muhammad Ali Ahmad al-Maqdashi.

Mahkeme kararında ayrıca sanıkların maktul yakınlarına 10 milyar dolar kan parası ödemesine de hüküm etti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.