26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Antalya20°C

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERBAKAN DİYARBAKIR'DA

​Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığının 2. Olağan Kongresi’ne katılmak için kente geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Diyarbakır'da

29 Mayıs 2022 Pazar 16:40

Kongre öncesi basın mensupları ve partisinin il ve ilçe başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Erbakan, Diyarbakır'ın kardeşliğin ve ümmetin merkezi olduğunu söyledi.

Erbakan, "İslam'ın Anadolu'ya giriş kapısı olan Diyarbakır, sahabeler şehri, Peygamberler şehridir.  Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabe kabrinin bulunduğu ifade edilen bir İslam toprağı ve Anadolu'nun diğer bölgelerinden 400 yıl evvel İslam'la tanışmış ve müşerref olmuştur. Bu sebeple Diyarbakır, tarih boyunca İslam kardeşliğinin, ümmet kardeşliğinin merkezi olmuştur. İstanbul'un fethinin yıldönümü gününde Diyarbakır’ımızda buluyoruz. Aslında Diyarbakır'ın fethinin de yıldönümü sayılır. Fetihlerin yıldönümü olması hasebiyle İslam kardeşliğinin merkezi Diyarbakır'da bulunmaktan dolayı büyük bahtiyarlık duyuyoruz." dedi.

Merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın bölge insanlarına verdiği değeri hatırlatan Erbakan, "Merhum liderimiz Erbakan hocamıza Allah gani gani rahmet etsin. Kendisi bölge insanını batıdaki insanlar hiçbir zaman ayırt etmedi. Bir kardeşlik mantığıyla bölge insanla yaklaştı, kucakladı ve bölge insanın derdi ile dertlendi. Haklarını savundu hatta o hakları savunurken tarihi Bingöl konuşmasında kullanmış olduğu ifadelerden dolayı ceza aldı. Bölge ile ilgili söyledikleri meşhurdur. Bu bölgedeki insanımız da hatırlayacaktır 'Türk ve Kürdü ayırırsan ortada ne Türk kalır ne de Kürt kalır ama Türk ile Kürt bir olursa karşısında Amerika'da duramaz israilde duramaz' diyordu." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.