25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Antalya22°C

YKS'DE BAŞARI GÖSTEREN İMAM HATİPLER TAKDİR TOPLADI

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde Batman'da ilk 10 bine giren 47 öğrenciden 6'sının imam hatipli öğrencilerden oluşması takdirle karşılandı.

YKS'de başarı gösteren imam hatipler takdir topladı

02 Eylül 2019 Pazartesi 11:32

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) imam hatipli öğrencilerin gösterdiği başarı takdir topluyor.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin 4 öğrenci, Türkiye genelinde YKS'de ilk 10 bine girdi. Tıp, ilköğretim matematik öğretmenliği, hemşirelik, ebelik, ilahiyat, İslami ilimler, psikoloji, coğrafya, edebiyat, tarih, Arapça ve İngilizce gibi bölümleri kazanan öğrenciler, imam hatiplerin başarısını ispatladılar.

İlk 10 bine girmeyip ancak büyük başarılar elde eden ve güzel üniversitelere yerleşen imam hatip öğrencilerin sayısı da 100'lerce olduğu kaydedildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü kazanan Feynusa Seyidoğlu, ilköğretim matematik öğretmenliği kazanan Zekiye Yılmaz, okul öncesi öğretmenliği kazanan Hatice Öner, ilahiyat bölümünü kazanan Asiye Ergül, Merve Ezer ve Güler Esirti adlı öğrenciler İLKHA'ya konuşarak başarılarının sırrını anlattılar.

"İnşallah Müslümanlar hep iyi yerlere gelir"

YKS'de Türkiye geneli ilk 2 bine girdiğini belirten imam hatip öğrencisi Feynusa Seyidoğlu, "İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Türkiye sıralamam 2 bin 480 inşallah Çapa Tıp Fakültesine gideceğim. İlk imam hatibe başladığımda öğretmenlerimiz çok iyi karşıladı. Fizik hocamız bize fiziği sevdirdi ve onun sayesinde bu başarıyı elde ettim. Bütün hocalarımız bize çok yardımcı oldular ufkumuzu genişlettiler. İnşallah Müslümanlar hep iyi yerlere gelir. İnşallah bizlerde güzel örnekler oluruz. Müslümanların iyi yerlere gelmesini isterim inşallah bende o şekilde olurum. Bir konferansa gidip selamünaleyküm diyerek başlayıp 'Allah'ın izniyle ben şu ilacı keşfettim.' Allah'ı zikreden birileri başarması güzel olur." dedi.

"İmam hatibe gidebilmek için öğrenciler azmetmelidir"

İmam hatip liseni kazanmak kolay olmaması gerektiğini söyleyen Seyidoğlu, "İmam hatipler az ve öz olmalıdır. Her isteyen bence imam hatiplere gidememelidir. İmam hatibe gidebilmek için öğrenciler azmetmelidir. 'Zaten yerleşirim' diyememelidir. Çalışmalı ve yerleşmelidir. İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatibe baktım bir sürü tıp çıkmış arkadaşlar çok güzel yerlere gelmiş. 'Arapça için şu ülkeye gittim. İngilizce için şu ülkeye gittim.' Gibi çok güzel şeyler anlatıyorlar. Ben Mardinliyim Aziz Sancar'da benim gideceğim üniversiteden mezun olmuş. Bana çok güzel bir örnek oldu. İnşallah onun yolundan gidebilirim." ifadelerini kullandı.  

"Afrika ülkelerine gidip oradaki insanları tedavi edeceğiz"

Mezun olduğu imam hatibin çalışma sistemine değinmek isteyen Seyidoğlu, "Denemelerimiz 9, 10 ve 12'nci sınıflar hepsi giriyor. 12'nci sınıflara daha yoğunlukta yapılıyor. YKS dönemine yakın 2-3 ay dönemlikte çok güzel bir sistemle denemeler oldu. Dershanelerde bile bu şekil eğitim verilmiyor. Hocalarımız bize çok yardımcı oldular. Tüm arkadaşlarım adına hocalarıma teşekkür ediyorum. Bir doktor adayı olarak yeryüzü doktorlarından bahsetmek istiyorum. Yeryüzü doktorları fakir olan ülkelerde maddi durumları iyi olmayan ve hastalıkların çok olduğu ülkelere gidip oradaki insanlara yardım ediyorlar. Bu yapılanlar manevi ve çok güzel bir destektir. Bizde doktorlar olarak Afrika ülkelerine gidip oradaki insanları tedavi edeceğiz. Bu çok güzel bir şeydir." şeklinde konuştu.

"İlk tercihim olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım"

Diyarbakır Dicle Üniversitesini İlahiyat bölümünü kazanan Asiye Ergül ise şunları söyledi:

"Batman Anadolu İmam Hatip Lisesinden bu sene mezun oldum. Sözel puan türünden 406 puan aldım. İlk tercihim olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. Okulumuz gerçekten çok iyi bir okul. Eğer gelmeyi düşünüyorsanız gerekten öğrenciler gönül rahatlığıyla gelebilirler. Biz bu okula ilk geldiğimizde sürekli bize 'Arapçayı ve Kur'an'ı nasıl yapacaksınız' diye sorular soruyorlardı. 'Çok zor olacak' dediler ama çok şükür elhamdülillah çok güzel bir şekilde bitirdik ve çok şükür güzel yerler geldik. Öğretmenlerimizin gerçekten çok desteği oldu. Denemelerde ve soru çözümlerinde öğretmenlerimiz ellerinden geleninin en iyisini yaptılar."

"Denemelerin sıklıkla olması bana YKS'de geri dönüşümü çok mükemmel oldu"

Okul öncesi öğretmenliği kazanan Hatice Öner de "Batman Anadolu İmam Hatip Lisesinden bu sene mezun oldum. İnönü Üniversitesi okul öncesi öğretmenliğini kazandım. İmam hatibe gelmeden önce insanlar 'sen imam hatipteki dersleri nasıl yapacaksın Kur'an-ı Kerim ve Arapça seni zorlar imam hatibin yerine bir Anadolu lisesine gitsen daha iyidir' diyorlardı. Okula ilk gelince biraz korktum. Ama insan hangi ders olursa olsun çalıştıkça o ders ona zevkli eğlenceli geliyor ve ben bunu yaşadım. İnsan çalışınca hangi ders olursa olsun kolay geliyor. Bizim okulun öğretmen kadrosu ve arkadaş çevresi çok iyiydi. Okulumuzun en büyük avantajlarından biriside denemelerin sıklıkla olasıydı. Denemelerin sıklıkla olması bana YKS'de geri dönüşümü çok mükemmel oldu. Analizler yapıldı. Bu analizler sayesinde nerede olduğumuzu fark ettik. İmam hatibe gelecek öğrenciler çok şanslıdır. İmam hatibi herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim." dedi.

"İmam hatipte okuduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum"

Aldığı kaliteli eğitim sayesinde ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünü kazanan Zekiye Yılmaz, "Bu sene Batman Kız Anadolu İmam Hatipten mezun oldum. Ben Hakkari Üniversitesi ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünü kazandım. Liseye ilk başladığımda imam hatibe gitmek istediğimi söylediğim zaman çevreden çok fazla ön yargı vardı ve gitmemem gerektiğini söylediler. Sanki imam hatibe gelenler sadece ilahiyat okuyormuş gibi davranıyorlardı. Hata bir kırtasiyeye gittiğimde kırtasiyeci bana 'sen başımıza imam mı olacaksın' diye saçma sapan şeyler söylemişti. Oysa bu çok yanlış bizim ülkemizde dindar imam hatip okumuş matematik öğretmenlerine de ihtiyaç var. Bu yüzden matematik öğretmeni olmak istiyorum. Umarım ben kendi öğrencilerime iyi bir eğitim verebilirim ve onlara güzel bir yaşam için nelerin gerektiğini anlatabilirim. İmam hatipte okuduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. İmam hatip okumak isteyen öğrenciler hiç ön yargılı davranmasın imam hatipler çok değerli yerlerdir. Burada okumak insanı daha da değerli kılıyor." diye konuştu.

"İmam hatipli olmaktan gurur duyuyorum"

İmam hatipte çok güzel eğitim alarak liseyi tamamladığını aktaran Merve Ezer, "Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu oldum. YKS'de ilk tercihim olan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. İmam hatipli olmaktan gurur duyuyorum. İmam hatipte çok güzel bir maneviyat ve çok güzel samimi bir ortam vardı buda bize motivasyon oluyordu. Ben sınav sürecinde okulumuzun pansiyonunda kaldım. Çok güzel çalışma ortamları vardı. Hocalarımız çok deneyimliydi ve özel ilgi gösteriyorlardı. Biz gerçekten çalıştık tevekkül ettik. Hocalarımız ve ailemiz her daim arkamızda oldu. Her daim hocalarımız dualarımızda olacaktır. İmam hatibe gelmek isteyen varsa kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü imam hatipteki öğretmenlerimiz hepsi birbirinden kaliteli ve çok güzel insanlar. İmam hatibe geldiğimden dolayı elhamdülillah hiç pişmanlık duymadım. İmam hatipli olmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"İmam hatip bana ait fikirler verdi"

İmam hatiple hedefine ulaştığını dile getiren öğrencilerden Güler Esirti da şöyle konuştu:  

"Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. Bu okula geldiğim zaman hiç beklemediğim gibiydi çok güzel şeylerle karşılaştım. Bu okula gelirken bir hayalim ve amacım yoktu. Ama bu okula geldiğim zaman bu okul bana bir hayalim bir amacım olması gerektiğini öğretti. Hiçbir insan amaçsız veya gayesiz olmadığını öğretti. Bir amaç ve gaye uğruna yürümem gerektiğini de öğretti. Bunları öğrendiğim için çok mutluyum. İnşallah bir amaç ve gaye uğruna yürümeye devam edeceğim. 'Öğretmenleriniz sizin anne ve babalarınız gibidir' sözünü hep duyduğunuz için biraz basit olabilir ama gerçekten de okulum hep ikinci evim oldu. Öğretmenlerim her zaman bir abla ve bir abi oldular. Benim hiçbir zaman sevdiğim bir hocam olmadı, hep birden fazla oldu. Bütün hocalarımı çok seviyorum. Bu okul bana ait fikirler verdi. Bu fikirler sayesinde hocalarımla tartıştım hocalarım bana her zaman nasıl düşünmem gerektiğini gösterdi. Bence insanın kendisine ait fikri olması en güzel şeydir." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.