19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Antalya22°C

YSK'YA SUNULAN CUMHUR İTTİFAKI PROTOKOLÜ

YSK'ya sunulan Cumhur İttifakı'nın protokolünde, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş..." denildi.

YSK'ya sunulan Cumhur İttifakı protokolü

26 Mart 2023 Pazar 09:42

 

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından "Cumhur İttifakı"nın seçim protokolünü paylaştı.

AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah'ın hükmü şahsiyetlerini muhafaza ederek "Cumhur İttifakı"nın içinde ayrı siyasi partiler olarak seçimlere gireceği ve 2839 sayılı Kanun'un öngördüğü çerçevede ayrı ayrı aday listeleri verecekleri kaydedilen protokolde, "Cumhur İttifakı"nın 14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edildi.

Metinde, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler, kendi hükmi şahsiyetlerini ve özgün siyasi kimliğini muhafaza ederek ittifaka katılmaktadır. Bu ittifak, koltuk ve makam pazarlıkları ya da paylaşımları şeklinde değil temel ilkeler zemininde anlaşma ve hedeflere birlikte yürüme üzerine inşa edilmiştir. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması, gelecek beş yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başta yeni bir Anayasa yapımı olmak üzere bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemekte, Türkiye'nin yükselişini sürdürerek küresel güç ve 'Lider Ülke' olmasını esas almaktadır."

İttifakın, dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye'yi küresel bir güç haline getireceği, 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını adım adım inşa edeceği belirtilen metinde, şunlar kaydedildi:

"Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, güçlü, etkili ve küresel dengelerin belirleyicisi olan bir Türkiye hedefinin de rotasını çizmektedir. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' anlayışı ile Türkiye için toplumsal mutabakat sağlayacak değerlerin inşasının temeli, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzdur.

İnanıyoruz ki 14 Mayıs'ta milletimiz tercihini, Türkiye'nin yükselişi için başlatılan atılımların devamından, insan merkezli politikalardan, ülkemizi küresel güç haline getirme ve yüzyılı 'Türkiye Yüzyılı' yapmak iradesinden yana kullanacaktır. Milli politikalarla lider ülke Türkiye'nin inşası için hasbi duygularla kurulmuş Cumhur İttifakı'na desteğini sürdürecektir. Cumhur İttifakı, gücünü, azmini ve kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Cumhur İttifakı'nın yolu açık, Türkiye'nin ufku aydınlıktır. İnşallah Yüzyıl Türkiye'nindir, yüzyılın gücü Türkiye'dir. Milletimizin sağduyusuna inanıyor, ferasetine güveniyoruz. Gayret bizden, tevfik Allah'tandır."

(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.