Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi
Yerel medya ve görgü tanıklarına göre, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve HAMAS'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları'na bağlı ekiplerin, siyonist esirlerin cesetlerini aramak üzere Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesine girmesine izin verildi.

Siyonist kamu radyosu, hükümetin, işgal askerlerinin daha sonra çekildiği "Sarı Hat" ile çevrili bölgeye HAMAS mensuplarının Kızılhaç ekipleri eşliğinde girmesine ve rehinelerin kalıntılarını aramasına onay verdiğini doğruladı.

Ateşkes anlaşması uyarınca HAMAS, şehit edilen 360 Filistinli karşılığında 28 siyonist esirini cesedini teslim edeceğini belirtmişti. Şu ana kadar 11 cesede henüz ulaşılamadı.

Esirlerin cesetlerinin gecikmeli olarak teslim etmesini bahane eden işgal kuvvetleri ateşkesi ciddi şekilde ihlal ederek birçok katliam gerçekleştirdi.

HAMAS gecikmelerin, geniş çaplı yıkım ve uygun kazı ekipmanlarının eksikliği nedeniyle cesetlerin yerinin tespit edilmesindeki zorluklardan kaynaklandığını vurguluyor.

HAMAS'tan bir kaynak da bu hafta başında işgalci rejimin, kurtarma ekiplerinin Şucaiyye mahallesine girişini engellediğine dikkat çekmişti.

Bu arada Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, siyonist savaş uçaklarının Şucaiyye mahallesinde evlerine dönmeye çalışan bir grup genci bombaladığını söylemişti.

Basal, bir gencin şehit olduğunu, birkaç kişinin de yaralandığını ve Gazze Şehri'ndeki Baptist Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.