27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

BAKAN ÖZER: HEDEFİMİZ 2022'DE 1 MİLYON GENCİMİZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİYLE BULUŞTURMAK

Okul Sanayi İş Birliği Modeli kapsamında ilk ihracat tırını uğurlama programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılının sonuna kadar hedeflerinin 1 milyon öğrenciyi mesleki eğitim ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Bakan Özer: Hedefimiz 2022'de 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturmak

17 Haziran 2022 Cuma 18:35

 

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, MEB bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, çok sayıda iş insanı, okul idaresi ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında başarısız öğrencinin olmadığını belirterek salgın sürecinde 1,5 yıllık aradan sonra okula gitmekte zorlandıklarını ancak hızlı bir şekilde toparlandıklarını söyledi.

Bakan Özer: Hedefimiz 2022'de 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturmak

"Öğrenciler bu sene ilk defa açılacak yaz okullarında ücretsiz olarak faydalanılabilecek"

Bakanlık olarak öğrenme eksiklerinin tamamlanması için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini kaydeden Özer, "Bu yaz ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız, yaz okullarında yanlarında olacağız. Bilim yaz okulu, sanat yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu diye 4 tane yaz okulu açıyoruz. Öğrencilerimiz Türkiye'nin neresine giderse gitsin bu okullara başvurarak ücretsiz bir şekilde yaralanabilecekler. Öğretmenlerimiz de gittikleri, istedikleri illerde, tatillerinde 'destekleme, yetiştirme kursu' kapsamında 2 ders ücreti alarak bu kurslara katkı sunacaklar. Bu yaz bir yeni uygulama yaptık ve kütüphanelerimizi ilk kez tüm okullarda öğrencilerimize açık tutacağız. Dolayısıyla öğrencilerimizi, anne babalarını kütüphanelerimizde aktif bir şekilde yararlanmaya davet ediyoruz." dedi.

"Fen lisesine giden öğrenciler artık meslek lisesini tercih eder hale geldiler"

Bir ülkenin kalkınması için beşeri sermaye kapasitesi ve üretim kapasitesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özer, "Eğer siz beşeri sermayenizin niteliğini arttıramazsanız ve onu üretim ile eşleştiremezseniz, çok ateşli rekabetin olduğu dünyada rekabet edebilmeniz mümkün değildir. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizi beşeri sermayemizi yetiştirip onun niteliğini artırırken diğer taraftan onları üretim ile inovasyon ile girişimcilik kültürü ile yetiştirmeye büyük özen gösteriyoruz. Bu alanda en kritik eğitimlerden birisi mesleki eğitimdir. Artık mesleki eğitimde yüzde birlik başarı dilimine giren öğrencilerden konuşuyoruz. Fen lisesine giden öğrenciler artık meslek lisesini tercih eder hale geldiler. Mesleki eğitimde üretim kapasitesinin artmasından bahsediyoruz. 2021 yılında meslek liselerimiz tüm Türkiye'de 1 milyar 162 milyonluk gelir elde ettiler." diye konuştu.

"2022 yılı için hedefimiz 1 milyon öğrenciyi mesleki eğitimle buluşturmak"

Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni AR-GE okulu olarak ilan eden ve böylece Türkiye'de AR-GE okulu sayısının 56'ya çıktığını hatırlatan Özer, "Yarın itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulumuza 3 milyon liralık destek göndereceğiz. İstanbul'daki AR-GE merkezimiz 13'e çıkmış oldu. Hedefimiz 2022 yılının sonunda 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturmaktır. İnşallah ben inanıyorum ki temmuz ve ağustos ayını çok verimli bir şekilde geçirirsek eylülün başında 750 bin rakamına ulaşacağız." şeklinde konuştu.

Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen kâğıt havluların bulunduğu ilk ihracat tırı, Bakan Özer ve protokol üyeleri ile birlikte okul önünden Fransa'ya uğurlandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.