26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Antalya26°C

BU NE REZALET?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminde rakı ve müstehcenliğin ön plana çıkarılması tam bir rezalet ve skandala dönüştü.

Bu ne rezalet?

03 Ekim 2019 Perşembe 22:30

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminde rakı ve müstehcenliğin ön plana çıkarılması, "Müslüman bir ülke neden alkol ve müstehcenlikle tanıtılmak isteniyor?" sorusunu beraberinde getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve 2020'de kullanılacak tanıtım filmlerinde yer alan görüntüler dikkat çekti.

Tanıtım filminde yer alan görüntülerde rakı, şampanya gibi alkollü içecekler ve "gece alemi" ön plana çıkarılırken filmde yer alan kadın karakterin hamam ve denizde müstehcen görüntüleri de yer alıyor.

Türkiye'de alkollü içeceklerin reklamının yapılması, film ve dizilerde açıkça verilmesi yasakken Kültür ve Turizm Bakanlığının söz konusu tanıtım filminde bu yasağı çiğnemesi büyük bir garabet olarak karşılandı.

Söz konusu tanıtım filmine bazı sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği görüldü. Kullanıcılar, "sırf turist çekmek için İslam'ın haram kıldığı alkolün ve müstehcenliğin reklam olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu" ifade ettiler, "Müslüman bir ülke neden alkol ve müstehcenlikle tanıtılmak isteniyor" sorusunu yönelttiler. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.