26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Antalya28°C

ESKİ SAADET PARTİLİ AYDIN: "ALTILI MASA TOPLANTISI MİLLİ GÖRÜŞE İHANETTİR"

​Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, Saadet Partisinin ev sahipliğinde yapılması planlanan 6'lı masa toplantısının milli görüşe ve merhum Erbakan'a ihanet olduğunu söyledi.

Eski Saadet Partili Aydın: "Altılı masa toplantısı milli görüşe ihanettir"

23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:20

 

Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Refah Partisi 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, altılı masa toplantısıyla ilgili yazılı açıklamada yaptı.

Ay sonu Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacak olmasına tepki gösteren Aydın, görüşmeyi, milli görüş ve merhum Necmettin Erbakan'a ihanet olarak yorumladı.

Necmettin Aydın

Milli Görüşün en temel ilkesi "önce ahlak ve maneviyat" olduğunu belirten Aydın, "Merhum Erbakan hocamızın bütün Türkiye’ye ezberlettiği temel fikir milli görüştür. Mili görüşçü ise, şuurlu Müslüman demektir. Ülkemizde yıllarca laiklik adı altında İslam yasaklanmıştır. Bu yasağın en büyük uygulama konusu baş örtüsüdür. Şehitlerin başörtülü annelerinin törenlere alınmayışından, birinci olan başörtülü kızların törenlerde kürsülerden indirilişine kadar sayısız çok acı örnekleri birlikte yaşadık. Merhum Erbakan hocamız zamanı gelecek herkes baş örtüsüne selam duracak demiştir. Başörtüsü adeta önce ahlak ve maneviyat ilkesinin bayrağı olmuştur. Bunun aksini hiçbir milli görüşçü söyleyemez. Bunu ancak 'başörtüsü teferruattır' diye FETÖ söylemiştir. Bu bayrak çok şükür şimdi devletin zirvesindedir, cumhurbaşkanıdır, hakimdir ve validir. 80 yıl sürgünde olan bu bayrak bugün maneviyat gönderindedir. Bu büyük bir nimettir. Yüzyıldır horlanan, itip kakılan Müslümanlar, dinlerini yaşama konusunda büyük rahatlığa kavuşmuşlardır." dedi.

Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan altılı masa toplantısını "ihanet" olarak değerlendiren Aydın, "Önümüzdeki secimi, adı geçen millet ittifakı adaylarından birinin kazanması halinde bu bayrak hem şeklen hem ruhen inmiş olacaktır. Bu bayrağı indirmek, indirmeye çalışmak, indirecek olanlara yardım etmek, toplantılara katılmak, hele kendi evimizde bu toplantıları yapmak milli görüşe, Merhum Erbakan hocamıza, millete, tarihimize ihanettir. Ama; 'adalet yok, ekonomi bozuk, yolsuzluk-talan çok, şöyle yanlış, böyle zulüm var' dediklerini duyar gibiyim. Ben de diyorum ki ey milli SP yönetimi, peşinden gittikleriniz gelince var dediğiniz, eleştirdiğiniz bütün yanlış işlerin daha beteri olacaktır, olmaktadır." ifadelerini kullandı.  

Aydın, açıklamasının devamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz elçileri ile rakı-balık sofralarını örnek göstererek Saadet Partisi yönetimine şu uyarılarda bulundu: "Bugün Peygamber müjdesi ile Sultan Fatihin fethettiği İstanbul’un belediye başkanı dönemi İstanbul tarihine en başarısız, en zalim, en çok yolsuzluk dönemi olarak geçecektir. Hem iyi olsa ne yazar, başörtüsünü indirip İngiliz elçi ile rakı-balık sofraları ile anılan bir belediye başkanı seçmeniz vebal olarak yeter. Yanlış anlaşılmasın, Milli görüşçülerin kimsenin yediği, içtiği, giydiği ile derdi yoktur, hatta onlar daha rahattır. Ama hiçbir milli görüşçü, başörtüsünü gönderden indirmek ve yerine rakı-balık sofraları kuran birini getirmek için çalışamaz, safını bilemeyecek kadar saf olamaz."

Son olarak Aydın, “Allah korusun şayet peşinden gittiklerinizden hangisi gelirse aynısı olacaktır. Allah göstermesin önce başörtüsü gönderden inecek, tüm İslam coğrafyasını hüzün kaplayacak. Arkasından büyük bir yıkım olacaktır. 1978 gibi, 1994 gibi. 2001 gibi. Başörtüsünden daha mühim işler var diyenler görecekler ki her şey, yamadık dünyamızı yırtarak dinimizden-dinde, dünyada gitti elimizden, sözünde ki gibi olmuş." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.